Jordi Alsina guanya la primera edició de la Saltamarges de Roda

Un pernil penjat en un arbre, un dels al·licients de la prova

Redacció
30 de setembre del 2013
El guanyador, Jordi Alsina
El guanyador, Jordi Alsina | Adrià Costa
Jordi Alsina, a la cursa Saltamarges. Foto: Adrià Costa

Èxit de participació a la primera edició de la cursa de muntanya Saltamarges, que s’ha disputat aquest diumenge, amb sortida i arribada a Roda de Ter, i amb més de 250 atletes. La prova tenia dos recorreguts, un d’11 quilòmetres i un altre més exigent de 23.

En homes, en el trajecte llarg, la victòria ha estat pel torellonenc Jordi Alsina, que ha completat els 23 quilòmetres –bona part a l'entorn del pantà de Sau- i els 850 metres de desnivell positiu acumulat amb un temps d'1:44.51. Roger Sellés i Dani Bordallo han completat el podi, a 4 minuts i mig i 7 minuts respectivament.

En dones, la victòria ha estat per a Marta Molist, amb un temps de 2:17.54. En segon lloc, a 9 minuts s’ha classificat Anna Capdevila, i en tercer, Núria Arcarons, a 24.

En la cursa curta, els vencedors han estat Xavier Prims i Montse Fernández.

La sortida de la cursa s’ha fet a les 9 del matí des del  carrer Collsacabra, davant el pavelló municipal d’esports.  S’ha fet una botifarrada i s’ha entregat una samarreta tècnica a tots els participants. També hi havia servei de massatges, dutxes, sorteig de premis i s’ha cronometrat la cursa amb xip.

Un pernil de regal

El ripollès Marc Carós, per la seva banda, s'ha pres la cursa com un entrenament per a les proves d'aquesta tardor i l'ha acabat amb un pernil de sis quilos sota el braç. I és que un dels elements curiosos de la prova era el fet que a la meitat del recorregut hi havia un pernil penjat en un arbre. Qui arribés amb l'exemplar a la meta se l'enduia a casa i Carós ha sacrificat el podi –anava segon- per poder gaudir d'aquesta vianda.

Finalment ha entrat en desè lloc amb un temps de 2:03.
Marc Carós ha acabat amb un pernil de sis quilos. Foto: Adrià Costa