Adrià Muixach s'imposa en la cursa de muntanya que uneix Vic i Olot

La prova, de 46 quilòmetres, recórre l’antic camí ral entre les capitals de les dues comarques

Redacció Osona.com
30 de setembre del 2013
Els tres primers classificats -Adrià Muixach, Jordi Carbonès i Jordi Artola- han corregut escapats junts durant un bon tram del recorregut. Foto: Josep Maria Montaner

Adrià Muixach (Portal de les Gavarres) va ser el guanyador de la primera edició de la Trail del Camí Ral Olot-Vic, una cursa de muntanya que es va disputar aquest diumenge, 29 de setembre, i que va unir les dues capitals de comarca. A la prova hi van participar uns 150 atletes, tot i que només 136 la van finalitzar en menys de les 10 hores que donava com a topall l’organització.

El vencedor va marcar un temps de 3 hores 39 minuts i 32 segons. El van acompanyar al podi Jordi Carbonés (CN Banyoles) i Jordi Artola, a 4 minuts i 9 segons i 5 minuts i 54 segons respectivament, i amb els quals va compartir l’escapada durant gairebé tot el recorregut. En quart i cinquè lloc es van classificar els osonencs Jean-Pierre Baurier i Ramon Corominas (Via Fora Olost).

Pel que fa a la categoria femenina, la vencedora va ser Anna Viñolas (CN Banyoles), amb un temps de 4 hores 28 minuts i 18 segons. Ona Huch (Lluna Plena) i Jordina Serra (GEA Esquellas) van arribar en segon i tercer lloc, a 27 minuts i 41 segons, i 50 minuts i 14 segons respectivament.

La cursa, que ha nascut amb l’ànim de ser bidireccional, té un recorregut de 46 quilòmetres i quasi 1.000 (930) metres de desnivell positiu. El traçat discorre per pistes i corriols del cami ral, l’antiga via de comunicació entre les comarques de la Garrotxa i Osona.

Els participants van sortir de l’estadi d’atletisme d’Olot i van arribar a la plaça major de Vic. Van disposar de cinc avituallaments ubicats a cada 10 quilòmetres.  La cursa està organitzada per Linkinesis S.L i rep el suport dels Ajuntaments de Vic i Olot.