La Fira de l'Hostal del Vilar mostra com batre a màquina

El certamen de Sant Agustí de Lluçanès torna a concentrar ramaders i pagesos

Redacció Lluçanès.com
29 de setembre del 2013
Demostració de batre a màquina
Demostració de batre a màquina | David Fajula
Demostració de batre a màquina. Foto: David Fajula
Aquest dissabte, 29 de setembre, s'ha celebrat a Sant Agustí de Lluçanès, en plena muntanya, una nova edició de la Fira de l'Hostal del Vilar, la més important del Lluçanès i una de les més populars i tradicionals de Catalunya. Al certamen, sobretot durant el matí, s’hi han concentrat més de 2.000 persones, moltes de les quals de fora la comarca, aprofitant que era dissabte. El temps ha acompanyat.

Durant tot el matí, els visitants han pogut veure l'exposició de bestiar i maquinària agrícola i ramadera, i la mostra d'oficis artesans. També hi havia parades de productes locals i una demostració de batre a màquina. La festa, com mana la tradició, s'ha acabat amb un dinar popular i el ball, amb Jordi Bruch.

Seguint el programa que es va iniciar fa cinc anys, la fira també ha inclòs una jornada tècnica, organitzada pel Consorci del Lluçanès, durant el matí. La jornada tenia per títol "Les associacions de productors i pagesos: units fem la força" i presentava diverses iniciatives del sector primari per dur a terme la seva pràctica professional en cooperació amb altres pagesos i com aquest treball conjunt reforça i millora el seu producte.

La fira, a TV3

La jornada ha comptat amb la presència de Mireia Franch, de la Cooperativa Sambucus; Joan Puigcorbé, propietari del mas el Lladré de Les Llosses; Josep Oliveras Pla, gerent de la cooperativa de Salelles, i Josep Bover i Eva Núñez d’Ecotall.

Programa d'actes de la Fira

Programa de la jornades tècniques



Galeries de fotos:
-2013 (David Fajula)
- 2013 (Xavier Sanfeliu)
- 2012 (Xavier Sanfeliu)
- 2011 (Josep Martínez)
- 2011 (Osona.com)
- 2010 (Xavier Sanfeliu)
2010 (Osona.com)
- 2009 (Josep Martínez)
2009 (Osona.com)
- 2008 (Adrià Costa)
- 2004 (Osona.com)

Fira de l'Hostal del Vilar. Foto: David Fajula