L'Espai Natural Guilleries- Savassona estrena una caldera de biomassa

La inversió permetrà un estalvi energètic de 5.500 euros anuals en combustible

Redacció Osona.com
27 de setembre del 2013
Posada en marxa de la caldera. Foto: Espai Natural Guilleries-Savassona / Diputació de Barcelona

L'Oficina de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i l'Ajuntament de Vilanova de Sau van inaugurar el 19 de setembre la nova caldera de biomassa que donarà servei als dos edificis.

Es tracta d'una caldera de gasificació, de la marca ETA HEIZTECHNICK SH 40, de 40 kW de potència, que s'alimentarà amb llenya provinent de l'espai natural. L'entrada en funcionament de la caldera permetrà un estalvi energètic de 5.500 euros anuals en combustible i generarà una producció de calor anual de 39.000 kW. La inversió, de prop de 22.000 euros, s'amortitzarà en un període de quatre anys i mig.

L'actuació de la caldera s'ha complementat amb l'adopció de mesures d'eficiència energètica per part de l'Ajuntament de Vilanova de Sau, com ara la instal·lació de termòstats programables, vàlvules termostàtiques i sistemes de conducció amb aïllaments, entre d'altres.

L'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona lidera el projecte de dotar de calderes de biomassa totes les oficines dels parcs gestionats per la Diputació de Barcelona.