Un centenar d'atletes recorrerà el camí ral entre Olot i Vic

La cursa de muntanya, que es disputarà diumenge, té 46 quilòmetres i 930 metres de desnivell

Redacció Osona.com
27 de setembre del 2013
La Trail del Camí Ral Olot-Vic és una cursa de muntanya que es disputarà el diumenge 29 de setembre, tal com ja va anunciar Osona.com. Està dirigida a totes aquelles persones amb esperit de superació i amb ganes d’aconseguir nous reptes. La cursa està oberta a tothom, però caldrà superar la prova en menys de 10 hores. Les inscripcions s'han tancat amb un centenar i escaig de participants.

La cursa, que neix amb l’ànim de ser bidireccional, de renom i perdurable en el temps, té un recorregut de 46 quilòmetres i quasi 1.000 (930) metres de desnivell positiu, que tant es poden fer corrent com caminant. El traçat discorre per pistes i corriols de l’antiga via de comunicació entre les comarques de la Garrotxa i Osona.

Els participants sortiran de l’estadi d’atletisme d’Olot i arribaran a la plaça major de Vic. Disposaran de cinc avituallaments ubicats a cada 10 quilòmetres.  Els atletes estan dividits en tres categories: de 14 a 19 anys (júniors); de 20 a 39 anys (sènior) i més de 40 anys (veterans). Destacar que s’ha habilitat un servei de tornada a la ciutat d’Olot per a tots els participants, pagant un suplement de 3 euros. El preu d’inscripció és de 35 euros per participant.

La cursa està organitzada per Linkinesis S.L i rep el suport dels Ajuntaments de Vic i Olot. Aquesta setmana s’ha presentat aquesta nova iniciativa esportiva a Vic, en un acte que ha anat a càrrec de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vic, Montserrat Rovira; el regidor de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme d’Olot, Estanis Vayreda; i Albert Esquena de l’empresa organitzadora de la garrotxa, Linkinesis, S.L.
 
Rovira ha afirmat que amb les noves xarxes de comunicació les dues ciutats es troben molt connectades i aquesta prova n’és un exemple més. “Es tracta d’una primera experiència en l’àmbit de l’esport però hi ha la voluntat de continuar treballant amb altres activitats de forma conjunta”, ha afegit. La regidora de Vic també ha remarcat que en aquesta primera edició la cursa començarà a Olot, però és possible que l’any vinent s’iniciï des de Vic fins a Olot.

Per la seva banda, Estanis Vayreda ha reiterat les bones relacions que hi ha entre els dos consistoris i ha matisat que “els dos Ajuntaments ja treballen de forma conjunta en diversos sectors, com és el cas de sanitat, universitat i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)”.

Tal i com ha expressat un del representant de l’empresa organitzadora, Albert Esquena “ens mostrem molt satisfets de l’interès que ha despertat la prova” i ha volgut posar de relleu “la particularitat del terreny on passa la cursa on el participant hi trobarà empedrat de la via romana, pista, corriols i asfalt”.

Més informació de la prova

Arxivat a