1 de 10

Sis colles de sardanes osonenques, al concurs de la Mercè de Barcelona

La prova ret homenatge a la ciutat comtal històrica

per Redacció, 23 de setembre de 2013 a les 17:17 |
Aquest article es va publicar originalment el 23 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La colla Riallera, aquest diumenge al concurs de la Mercè. Foto: Adrià Costa

Un total de 41 colles i més de 500 sardanistes s'han aplegat aquest diumenge al Pla de la Catedral de Barcelona per participar al 63è concurs de colles sardanistes de la capital catalana, i en aquest marc diverses de les peces que han ballat han evocat instants i indrets del Cap i Casal de Catalunya amb motiu del Tricentenari. Entre les colles participants n'hi havia cinc d'Osona: els Llitons de Folgueroles, Encís de Manlleu i Riallera de Vic, a la categoria de grans; Entre Boires i L'Estelada, de Vic, a la de veterans; i els Gínjols de Folgueroles, a la d'alevins.


S'ha començat amb el Galop Olímpic , de Joan Lluís Moraleda, per recordar els Jocs Olímpics de 1992. A continuació, ha sonat la sardana Petita ofrena , de Francesc Mas Ros i lletra d'Antoni Vives, estrenada a la Plaça Catalunya el 1966 i amb clares referències a la pàtria catalana. També s'ha ballat Promesa de tardor, de Josep Cassú, peça al·lusiva a una parella dels organitzadors de l'aplec sardanista més important de Barcelona: l'aplec de les Roquetes.

El concurs, vàlid per al Campionat de Catalunya en categoria gran, la categoria absoluta, arribava avui a la seva 63a edició, el que el converteix en l'única activitat que queda activa des de les festes de 1950.


El concurs de colles sardanistes de la Mercè arribava a la 63a. edició. Foto: Adrià Costa.

 

Participació