ICV Osona recull firmes per la ILP de la Renda Mínima Garantida

La iniciativa popular pretén que ningú quedi per sota del llindar de la pobresa amb una prestació de 664 euros al mes

Redacció Osona.com
23 de setembre del 2013
Iniciativa per Catalunya Verds ha recollit aquest cap de setmana a Manlleu signatures en suport de la Renda Mínima Garantida. Aquesta iniciativa legislativa popular (ILP) que a Osona impulsa un grup promotor, des de diferents entitats, sindicats i partits polítics, vol assegurar que ningú quedi per sota del llindar de la pobresa amb una prestació de 664 euros al mes. Amb aquesta quantitat, se subvencionarien els tres eixos bàsics d’una vida digna: l’alimentació, l’habitatge i els ingressos mínims.

La ILP ja ha recollit a tot Catalunya 40.000 signatures i en calen un mínim de 50.000 per portar la proposta de llei a la Cambra catalana.

El president comarcal ecosocialista Arnau Martí argumenta d’aquesta manera la necessitat de garantir uns ingressos mínims per a tothom: “Ser ciutadà vol dir tenir les mínimes necessitats bàsiques cobertes per poder viure, per poder exercir els drets de ciutadania; si no tens recursos suficients per menjar, si no tens llum i aigua difícilment podràs exercir els teus drets. Per tant, com a essència de la democràcia i dels drets bàsics, cal que la gent tingui allò bàsic garantit”. Pels ecosocialistes, aquesta renda també seria una manera d’accelerar la sortida de la crisi econòmica. "La lluita contra la pobresa és la nostra màxima prioritat, i molt especialment davant d'uns governs a la Generalitat i a l'Estat que s'han mostrat insensibles davant del patiment de la gent, i que avancen incansables en la retallada de drets", ha afegit.

Els ecosocialistes informen que els propers dies estaran fent una "última empenta" en la recollida de signatures a la comarca per assolir el màxim suport possible de la ciutadania.

Més informació de la recollida de signatures a Osona

Arxivat a