La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu gaudeix de bon temps i força gent

La fira es torna a celebrar aquest cap de setmana a la plaça Fra Bernadí | L’Aula del Gust, la rostida dels porcs, la matança i l’elaboració d’embotits i els diversos tastets, actes destacats

Redacció Osona.com
21 de setembre del 2013
La plaça Fra Bernadí, aquest dissabte
La plaça Fra Bernadí, aquest dissabte | Xevi Vilaregut
La fira es celebre a la plaça Fra Bernadí. Foto: Xevi Vilaregut

Manlleu acull aquest cap de setmana, del 20 al 22 de setembre, una nova edició de la Festa del Porc i la Cervesa , l’espectacle que combina gastronomia i oci a la capital del Ter. La matança del porc, l’elaboració d’embotits, la degustació de productes, el mercat, els tastos de cerveses, els espais infantils, els concerts o els tallers de cuina... són algunes de les activitats programades per a l'ocasió.

De moment, el certamen ha comptat amb molt bon temps, que ha facilitat l'assistència de públic, sobretot aquest dissabte a la tarda-vespre. Les previsions apunten que aquest diumenge continuarà el bon temps.

La fira, que es torna a celebrar enguany a la plaça Fra Bernadí, continua la línia encetada ja fa uns anys d’apostar per una millora de la qualitat i la professionalització de l’oferta gastronòmica. De fet, la Festa del Porc i la Cervesa s’està consolidant com un referent gastronòmic a nivell català. En l’última edició, el certamen va rebre més de 20.000 visitants, un 35% dels quals eren de fora de la comarca d’Osona.

A la plaça Fra Bernadí hi ha gairebé una quarantena de parades: 15 expositors gastronòmics, de restauració i cansaladers, vuit de cervesers artesans i 15 d’embotits i productes artesans alimentaris. Al carrer Bisbe Morgades i carrer Sant Ferran s’hi poden trobar parades de productes independentistes que allarguen el recorregut de la fira i fan de nexe amb el passeig del Ter, espai on s’ubica el parc d’atraccions.

Activitats destacades de la Festa del Porc i la Cervesa 2013

•L’AULA DEL GUST pren entitat i es trasllada a l’espai Exprés, un lloc en el que a banda de degustacions i tasts de productes, es marida el cinema amb la festa del porc. Aquest espai emblemàtic (l’antiga cooperativa) ha estat redecorat per a l’ocasió amb elements de l’antic Cine d’en Pau i acull 12 activitats gastronòmiques singulars.

•LA MATANÇA DEL PORC i l’ELABORACIÓ D’EMBOTITS, que com cada any dur a terme el col·lectiu de comerciants del Mercat Municipal de Manlleu, prenen relleu i passen a ser el centre de la fira reconvertits en L’ESPAI DEL PORC, un espai en el que també hi ha entre d’altres activitats: la rostida de quatre porcs, un singular concurs de menjar botifarres, tallers i demostracions de cuina... i alguna sorpresa més.

La plaça Fra Bernadí, aquest dissabte. Foto: Xevi Vilaregut 

•EL MENJADOR de la fira gaudeix d’un espai de ludoteca annex, per garantir que els pares puguin degustar les delicadeses del certamen tranquil·lament, mentre els menuts gaudeixen de l’espai de LA GRANJA, just al costat.

•EL MERCAT D’EMBOTITS I PRODUCTES ARTESANS ALIMENTARIS creix i es trasllada del carrer Bisbe Morgades a la plaça Fra Bernadí, ampliant la seva oferta.

•S’incorpora un nou acte al programa d’activitats, un acte que ha encetat la festa i que espera consolidar-se com un dels més emblemàtics de la fira: El MANIFEST DEL PORC. En aquesta primera edició han estat Llucià Ferrer, periodista, i Ester Tarabal, il·lustradora, els encarregats d’inaugurar aquesta nova activitat que “sens dubte portarà cua”, segons els organitzadors.

•II DIA CUINA. En col·laboració amb la revista Cuina , aquest dissabte ha estat un dia ple d’activitats culinàries, i els bloggers gastronòmics han gaudit d’activitats exclusives: una visita a una microcerveseria, un tomb pel mercat municipal de Manlleu, una demostració culinària a càrrec de Pep Nogué i un dinar al restaurant Sambucus. La jornada s'ha clos amb el lliurament de premis a les receptes amb pernil cuit.

•NIT DE CONCERTS locals a Can Puget. El divendres nit, els grups Slaps, A Pastar Funk, la Gallina Afònica.

•La nit de dissabte, el concert del grup DRÓNÁN donarà a la fira un toc de música celta, i els BOYS DAMM s’encarregaran de fer gresca i tancar la nit.

•RECOLLIDA D’ALIMENTS per al Sarró: Manlleu Aliments Solidaris, al llarg dels tres dies de la fira, al punt d’informació ubicat a la plaça. Des del Sarró es prioritza la necessitat de productes: llet, cereals i galetes.

Aneu al web de la Festa del Porc i la Cervesa

Programació de la Festa del Porc i la Cervesa







-------------------------------

Galeries de fotos d'edicions anteriors :

2012
- Activitats diverses

2011
- Activitats diverses
- Concerts

2010
- Activitats diverses
- Concert dels Ressaka Ska

2009
- Activitats diverses

2008
- Ludomòbil
- Activitats diverses I
- Activitats diverses II
- Concerts de Sidonie, Vallfolkska i Rauxa

2007
- Activitats diverses
- Matança del porc
- Concurs de Bulls i Botifarres
- Concerts de Provilegiados i Gossos

2006
- Activitats diverses
- Matança del porc

Un porc rostint-se, aquest dissabte al matí a la Festa del Porc i la Cervesa. Foto: Adrià Costa  

Documents
Arxivat a