Els ciutadans del Pirineu també seran cridats a la consulta sobre els Jocs Olímpics d'Hivern

Xavier Trias manté els dubtes sobre el 2022 però assegura que abans hi haurà una consulta a la ciutat

El Ripollès.info
19 de setembre del 2013


Continuen els dubtes sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2022. L'alcalde Xavier Trias, en una entrevista a la XAL, ha admès per primera vegada que la decisió estarà condicionada al resultat d'una consulta ciutadana. Més tard, en un dinar-col·loqui, ha volgut precisar que no només hi participarien els ciutadans de Barcelona –com havia donat a entendre al matí- sinó que també seran cridats els ciutadans del Pirineu (caldrà veure com es delimita aquest concepte).

“Si veiem que estem ben situats per guanyar, ens hi presentarem. Sinó, no. I abans, farem una consulta” ha afirmat Trias. D'aquesta manera, no només ha assegurat que els ciutadans podran decidir sobre la candidatura, sinó que ha continuat abonant la possibilitat d'endarrerir la candidatura al 2026 o al 2030.

Diversos partits en els darrers dies havien suggerit la possibilitat de celebrar una consulta, precisament en un context on es reclama poder realitzar la referent a l'autoderminació. En aquest sentit Trias ha assegurat que “no serà l’alcalde que està a favor de segons quines consultes, i de segons quines altres no”, al mateix temps que ha reclamat que totes les formacions polítiques es mullin clarament si estan a favor o en contra dels Jocs.

Osona no acolliria cap prova però podria ser una oportunitat per tirar endavant infraestructures com el desdoblament del tren, fins a Vic, inclòs en el projecte.