Els treballadors públics es tornaran a quedar sense paga extra el 2014

El Govern, en canvi, anuncia el pagament de 600 milions d'euros que deu als ajuntaments

per Redacció , 18 de setembre de 2013 a les 16:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els treballadors públics es tornaran a quedar el 2014 sense una de les dues pagues extra. Era una mesura que feia setmanes que es donava per feta però que avui ha confirmat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en una entrevista a TV3. L'objectiu del Govern és no fer noves retallades –la despesa del 2013 es mantindrà l'any vinent- però en cap cas es revertiran les ja aplicades. Aquesta mesura s'ha de concretar en els pressupostos del 2014 que el Govern preveu presentar al Parlament abans d'acabar l'octubre.

La mala notícia pels treballadors públics contrasta amb l'escletxa d'esperança pels ajuntaments. La vicepresidenta Joana Ortega ha anunciat que utilitzarà el Fons de liquiditat autonòmic per eixugar abans d'acabar l'any els 600 milions que deu als ajuntaments. De fet, un terç del deute es pagarà aquest mateix mes de setembre mitjançant 619 transferències.

 

Participació