Una delegació d'UGT Osona reclama al Marroc l'alliberament d'un líder sindical

Mohamed Jelloul, rifeny i amazigh, està empresonat per haver participat a la Primavera àrab

Redacció Osona.com
18 de setembre del 2013
Una delegació d'UGT Osona de nou persones, encapçalades pel secretari general comarcal Cesc Poch, ha participat aquests darrers dies en una trobada a Al Hoceima, al Rif, al nord del Marroc, per demanar la llibertat de Mohamed Jelloul, sindicalista i lluitador rifeny i amazigh empresonat. Els sindicalistes van oferir una roda de premsa, conjuntament amb l'Espace Syndical Democratique d'Al Hoceima i el Fòrum dels Drets Humans del Nord del Marroc, que ha tingut ampli ressò a la premsa local.

UGT Osona i el sindicat Espace Syndical Democratique d'Al Hoceima ja fa uns anys que mantenen unes relacions molt fluïdes, més tenint en compte que molts dels marroquins que viuen a la nostra comarca provenen del Rif. Aquest sindicat marroquí té “un discurs reivinidicatiu”, en el marc d’una de les zones més pobres del Marroc, segons Poch. El sindicat va participar activament en la Primavera àrab, on va resultar empresonat Jelloul. El sindicalista s’enfronta ara a cinc anys de presó.

La delegació osonenca aprofitarà el viatge per poder donar a conèixer el Rif a Osona, i viceversa, i per col·laborar en un projecte de desenvolupament de turisme rural de la zona.

La UGT Osona, a la premsa local, 1

La UGT Osona, a la premsa local, 2

La UGT Osona, a la premsa local, 3



 
Declaracions de Cesc Poch, secretari general d’UGT Osona