Ona Capital aposta per les noves tecnologies amb la incorporació de Quopiam

L’empresa es dedica a la implementació de xarxes informàtiques virtuals

Redacció Osona.com
18 de setembre del 2013
Signatura de l'acord
Signatura de l'acord | Monmar Comunicació
D'esquerra a dreta: Mateu Homs (Ona Capital), Joan Paré (Quopiam), Òscar Barrabés (Quopiam) i Pere Anglada (Ona Capital), després de segellar l'acord. Foto: Monmar Comunicació

Ona Capital ha decidit apostar pel sector de les noves tecnologies i ha incorporat recentment a la seva cartera d'empreses participades Quopiam, dedicada a la implementació de xarxes informàtiques virtuals (cloud computing). La societat de capital risc, impulsada pels empresaris Joan i Josep Font, del grup Bon Preu, i la familia Carandell, socis fundadors de Benito Urban, ha decidit tirar endavant la inversió “per les grans possibilitats de creixement i el llarg recorregut com a empresa que té Quopiam” i apostar així per “un sector estratègic com el de les noves tecnologies, en constant expansió”, com explica Mateu Homs, un dels seus directius.

Homs també assegura que la decisió permetrà a Ona Capital “obrir-se al món del cloud computing i del pagament per ús en el serveis informàtics” i que serà molt útil “a l'hora de comptar amb un punt de suport en la valoració de futurs projectes amb un clar component tecnològic”. “Quopiam té la capacitat d'anticipar cap a on anirà aquest món de les noves tecnologies”, assegura.

L'entrada al capital també representarà l'aportació del know-how i gestió empresarial d'Ona Capital al projecte.

Per Joan Paré, soci de Quopiam, l'operació és “vital per créixer i estendre's en el territori” i per poder fer les inversions necessàries perquè l'empresa pugui adoptar els serveis més avançats. Per exemple, el pagament per ús en el cloud computing, “que és una novetat i que permet muntar servidors privats a casa dels clients i que aquests siguin accessibles internament i externa de manera que es puguin empaquetar les solucions, amb preus molt més ajustats”.

Per la seva banda, Òscar Barrabés, que també és soci de l'empresa, creu que l'entrada d'Ona Capital és “una aposta assegurada” donat el “valor empresarial” dels seus grups impulsors i l'accés a un teixit d'empreses “que podrem nodrir de serveis”. Quopiam s'ha traslladat recentment a unes noves instal·lacions a la Via Ausetània, 11, de Manlleu, que inaugurarà oficialment la setmana vinent.

Sobre Ona Capital

Creada al 2006 a Manlleu, Ona Capital, única societat de capital risc de fora de Barcelona i participada per empresaris d'èxit, com Joan i Josep Font, del grup Bon Preu, o la família Carandell, fundadors de Benito Urban, té com a principal objectiu invertir en petites i mitjanes empreses, preferentment a Catalunya, per tal de fer-les créixer aportant no tan sols recursos econòmics sinó també know-how empresarial. La seva aposta per entrar al capital de Quopiam consolida les seves inversions en un sector estratègic com el de les noves tecnologies. També ha invertit en diverses empreses dins el sector de les energies renovables i en la creació de plantes fotovoltaiques, com Sud Energies Renovables i Onasud.

Sobre Quopiam

Nascuda l'any 2007 de la mà de Joan Paré, Quopiam és una empresa especialitzada en la instal·lació de sistemes informàtics i en la virtualització de servidors (cloud computing) “amb la voluntat d'esdevenir un referent en el sector i oferir un servei diferenciat respecte les grans consultores tecnològiques”. Compta amb una desena de treballadors i ha incorporat recentment un servei d'implementació de clouds privats amb un innovador sistema de pagament per ús que el fa molt assequible. Té en cartera més de 300 clients de sectors diversos com els serveis, la indústria, l'administració, etc, que espera augmentar amb l'entrada en el seu accionariat d'Ona Capital. Ha estrenat recentment instal·lacions a Manlleu que esperen puguin facilitar el seu funcionament.