Josep M. Membrado s'imposa a l'Open d'Avià en un final d'infart

L’olostenc aconsegueix la seva primera victòria amb el Porsche 911 GT3

Redacció Osona.com
17 de setembre del 2013
Josep M. Membrado, per fi, va aconseguir trencar el malefici que l’ha estat acompanyant durant la present temporada. En el VIII Ral·li Open d’Avià, disputat el passat dissabte, el pilot d’Olost, amb Oscar Sánchez de copilot, va aconseguir el primer triomf de la temporada en una prova vàlida per al Campionat de Catalunya de Ral·lis. Aquesta va ser la primera victòria al volant del Porsche 911 GT3, el nou cotxe de Membrado preparat per MCRacing.

No va ser gens fàcil. Tot es va decidir en una última especial d’infart a la qual Membrado i Sayós, el seu gran rival a Avià, van arribar separats per tan sol 7 dècimes, favorables a aquest últim.

La prova dels Amics del Motor d’Avià no va començar del tot bé per a Membrado-Sánchez. En la primera passada per les especials (Puig-reig y Graugès), el tàndem es va situar en la tercera posició, això sí, a molt poca diferència de Gaig i Sayós. Donava la sensació, però, que els seus rivals, segon a segon, se li podien escapar. Un escratx en l’especial que tancava el bucle (El Gall) semblava canviar la situació. Els tres primers classificats (Sayós, Gaig, Membrado) van acabar aquest primer bucle separats per menys de 4 segons.

En la segona passada, es va mantenir la mateixa tònica però les diferències encara es van ajustar més. Membrado es va situar a 7 dècimes de Sayós mentre que per darrere Gaig estava a 2”6.

L’emoció en la recta final va ser molt gran, sobretot en marcar el mateix crono Membrado i Sayós en el penúltim tram del ral·li. Tot es va jugar en els 11,6 quilòmetrees de Graugès. En aquesta ocasió, Membrado es va imposar per 3”8 a Sayós i va aconseguir el triomf en el ral·li.

Al final de la prova, el rostre de Membrado reflectia la satisfacció pel triomf i la tensió viscuda durant tot el ral·li: “Necessitàvem un triomf per oblidar-nos de manera definitiva de tots els problemes que hem hagut de superar durant aquesta temporada. A més ha estat una carrera en la qual ens hem hagut d’esforçar al màxim, les diferències en tot moment han estat mínimes i qualsevol distracció et podia deixar fora de la lluita pel triomf”.

Resultats VIII Ral·li Open d'Avià