El Mercat de Música Viva passa amb bona nota la seva 25a edició

El certamen assoleix més de 120.000 espectadors i unes 700 micro-reunions professionals | La fira presenta una cinquantena llarga de concerts, amb moltes presentacions de discs

Jordi Palmer
16 de setembre del 2013
Oques Grasses, a la plaça Major de Vic
Oques Grasses, a la plaça Major de Vic | Adrià Costa
El concert d'Oques Grasses, a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa

La vint-i-cinquena edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) ha aconseguit una xifra d'assistència superior a les 120.000 persones, segons l'estimació feta per l'organització hores abans de començar l'última nit de concerts. En roda de premsa oferta aquest dissabte a la tarda, el director del certamen, Marc Lloret, ha volgut destacar, a més de la xifra d'assistència, el fet que la meitat de la cinquantena de concerts programats en aquest MMVV han estat estrenes de disc o de nous espectacles en directe.

Així mateix, la organització ha informat que en el marc del certamen s'han produït un miler de micro-reunions o 'speed-meetings', trobades ràpides entre els més de 700 professionals inscrits al MMVV i ha insistit en la importància del creixement de la presència de programadors internacionals.

Altres detalls d'aquesta edició comunicats per la direcció ha estat la confirmació que la guanyadora del premi Puig-Porret 2012, Maria Coma, ja té dates confirmades arran del concert de presentació del seu nou disc, 'Celesta' i s'ha apuntat que l'espectacle inaugural, amb Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver podria tenir continuïtat.

Més de cinquanta concerts   

El Premi Puig-Porret va marcar el dimecres passat l'inici del MMVV, que s’ha celebrat a la capital d'Osona del 12 al 15 de setembre. El certamen ha comptat amb una cinquantena i escaig de concerts i un pressupost de 833.250 euros, un 9,73% menys que l'any passat.

El director artístic de la mostra, Marc Lloret, va insistir en la presentació, ara fa uns dies, que el MMVV, era "un mercat, on s'hi va a comprar i a vendre", però alhora era un "referent per a la indústria musical del país".

Tant és així que en aquesta edició hi ha hagut una bona representació de la música de Catalunya, amb tot d'artistes que han presentat nous discos i espectacles: Anímic, El Petit de Cal Eril, Delafé y las Flores Azules, La Iaia, La Troba Kung-Fú, Macaco, Oques Grasses, Maria Coma, Refree, Standstill... De fora de Catalunya van actuar, entre d'altres, Audience, Carmen Souza, Hal Flavin, Juan Perro, The Parrots, Rozalen, Toundra i Zenzile. A més, hi van haver 14 actuacions a l'Off Mercat i una cinquantena d'expositors a la zona comercial.

Impacte econòmic

Pel que fa a l'impacte econòmic del Mercat de Música Viva de Vic, segons un estudi realitzat per la Universitat Oberta de Catalunya, l'any passat es va concloure que l'MMVV va generar una despesa directa a la ciutat de Vic i la comarca d'Osona per un valor superior als 6 milions d'euros a més d'un total de 42 llocs de treball directes i indirectes.

Consulteu la programació del 25è MMVV

Més informació, al web del MMVV




L'organització del Mercat de Música Viva de Vic estima una assistència d'unes 120.000 persones. Foto: Jordi Palmer / Nació Digital .
-------------------------------------

Galeries de fotos:

MMVV 2013

- Recull de concerts, 1
- Recull de concerts, 2
- Concerts del dijous 12

MMVV 2012
-Concert de la Barcelona Jazz Orquestra (diumenge 16)
- Concerts del dissabte 15
- Concerts del divendres 14
- Concerts del dijous 13

MMVV 2011
- Concerts del diumenge 18
- Concerts del dissabte 17
- Concerts del divendres 16
-Ambient al pavelló comercial
- Concerts del dijous 15
- Premis Puig Porret

MMVV 2010
- Concerts del diumenge 19
- Concerts del dissabte 18 (1)
- Concerts del dissabte 18 (2)
- Concerts del divendres 17
- Concerts del dijous 16
- Inauguració i entrega del premi Puig-Porret

MMVV 2009
- Concert de cloenda, amb La Vella Dixieland  
- Ambient i Fira del Disc
- Concerts al Pasternak
Concerts de dissabte 19 de setembre
- Visita del conseller Tresserras
- Concerts de divendres 18 de setembre
- Concerts del dijous 17 de setembre
- Sopar inaugural

MMVV 2008
- Ambient i concerts del diumenge
- Concerts de diumenge
- Ambient als carrers de Vic
- Concerts del dissabte
- Concerts del divendres
- Concerts del dijous

MMVV 2007
- Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda

MMVV 2006
- Galeria del MMVV 2006

Arxivat a