Anímic, el grup perdut que es reinventà i ressorgí de les cendres

Bona presentació del disc "Hannibal" al Mercat de Música Viva de Vic.

Txevi Rovira
15 de setembre del 2013
D’entrada, Anímic sorprèn amb un tio que no saps què fa a l’esquerra de l’escenari tocant botons, un noiet baixet i senzill amb una guitarreta, una noia amb els cabells curts rere els teclats i la percussió, un monstruós baixista amb bigoti, i una tia amb aires grunge a la guitarra elèctrica. I no es diuen la família Addams, es diuen Anímic i són molt bons.
 
De fet, el seu nou disc 'Hannibal' (BCore/Les Petites Coses) està rebent molt bones crítiques. L’electrònica hi és més present que en l’anterior treball, i es combina la gran veu de Louise Samson (en anglès) amb la veu més tènue de Ferran Palau (en català). A més, pel camí turbulent d’aquest nou disc, amb problemes de salut de la cantant i molt suport rebut per part d’altres companys de professió, també van perdre al seu bateria i productor, i això els va fer redissenyar la seva sonoritat. 
 
Al concert d’ahir a la nit, emotiu per ells amb la pèrdua d’un amic que van conèixer just poc abans del bolo, va ser profund, breu però contundent. Els temes es van anar desgranant un rere l’altre amb un respecte gairebé místic, sempre sota la veu d’un o altra cantant que compungia gairebé a qui ho escoltava, i amb un aire més industrial i fosc que en els altres discos. Per cert, que d’altres músics importants dins el Mercat d’aquest any com Maria Coma, Pau Vallvé i Marc Lloret no se’l van voler perdre, i tot i que era dels tardans de la nit de dissabte, va comptar amb prou públic. 
 
Caldrà doncs seguir de nou els renovats Anímic, que tot i que a vegades sembla que es tanquin en l’obscuritat d’una capella gòtica i no són fàcils d’escoltar a nivell comercial, és innegable que estan fent molt bona música d’aquella que se’n sol dir d’orfebreria, i que no es rendeixen tot i les adversitats passades. Música que surt de les cendres, fosca i malaltissa, que va resseguint nous camins, i que de ben segur ens sorprendrà amb nous horitzons creatius. Si busquem Anímic al diccionari, ens diu “Que té ànima” doncs això... No podem dir que sigui una música molt animada, tot i la contundent percussió, però sí amb una profunditat que arriba fins l’ànima dels oients. 

Consulteu la programació del 25è MMVV

Més informació, al web del MMVV


-------------------------------------

Galeries de fotos:

MMVV 2013

- Concerts del dijous 12

MMVV 2012
-Concert de la Barcelona Jazz Orquestra (diumenge 16)
- Concerts del dissabte 15
- Concerts del divendres 14
- Concerts del dijous 13

MMVV 2011
- Concerts del diumenge 18
- Concerts del dissabte 17
- Concerts del divendres 16
-Ambient al pavelló comercial
- Concerts del dijous 15
- Premis Puig Porret

MMVV 2010
- Concerts del diumenge 19
- Concerts del dissabte 18 (1)
- Concerts del dissabte 18 (2)
- Concerts del divendres 17
- Concerts del dijous 16
- Inauguració i entrega del premi Puig-Porret

MMVV 2009
- Concert de cloenda, amb La Vella Dixieland  
- Ambient i Fira del Disc
- Concerts al Pasternak
Concerts de dissabte 19 de setembre
- Visita del conseller Tresserras
- Concerts de divendres 18 de setembre
- Concerts del dijous 17 de setembre
- Sopar inaugural

MMVV 2008
- Ambient i concerts del diumenge
- Concerts de diumenge
- Ambient als carrers de Vic
- Concerts del dissabte
- Concerts del divendres
- Concerts del dijous

MMVV 2007
- Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda

MMVV 2006
- Galeria del MMVV 2006