La Iaia s'enfila al «coche fantástico»

La banda vigatana juga a casa en la presentació del nou disc 'On és la màgia?'

Txevi Rovira
15 de setembre del 2013
Foto: Víctor Castelo.
Foto: Víctor Castelo. | Víctor Castelo
La Iaia. Foto: Víctor Castelo

Hi havia molta expectació i un teatre Atlàntida ple a vessar per escoltar en primícia el nou disc de La Iaia i al seu tímid cantant, Ernest Crusats, al qual passar d’acomodador d’aquest teatre a grup estrella del Mercat de Música Viva de Vic li va jugar alguna mala passada ahir a la nit.
 
Negre (fosc) i vermell (llum làser) serien els colors dominants del concert que ahir va oferir el trio de Vic a 500 metres de casa seva tal i com va dir el seu líder. Els colors d''El coche fantástico' van dominar l’escena del teatre Atlàntida en la presentació d’'On és la màgia?' un disc que va venint en comptagotes. Si bé és cert que a la darrera edició del PopArb ja se’n va poder sentir alguna cosa i que darrerament se n’ha conegut la portada (psicodèlica i fosca com les genials llums que van acompanyar el concert a joc amb el sostre del Teatre Atlàntida de Vic), s’intuïa que hi havia un canvi de rumb respecte al seu primer treball 'Les ratlles del banyador' (2011) i ahir es va confirmar la sospita. El disc sortirà a l’octubre, i ahir es va anunciar que per 3€ la gent se’n podia descarregar un tastet escollint una part del collage que conformava la portada del nou disc, exposada a l’entrada del teatre, i que jugant a casa va ser una peça exitosa a la subhasta. El negre plasmat en una posada en escena més fosca, en un so que es va passar de frenada en enrarir la veu de Crusats, que a més es va mostrar nerviós (tot reconeixent-ho) i dubitatiu en alguns moments, i que encara té molt recorregut per aprendre a ser un bon 'frontman'.  Malgrat tot, el nou so és punyent, i sembla que ben trobat. Els temes del nou disc es carreguen en certs moments, cap al final de les cançons d’una proporció tal que no sembla que només hi hagi tres instrumentistes dalt de l’escenari, i si bé no deixen el folk, troben un ritme molt més contundent, també per a les cançons del primer disc. En d’altres, i aquí entra el vermell i el làser del 'coche fantástico', la sonoritat és molt més disco 80’s, tot acompanyat de boles de discoteca retros i joc de llums de colors que evoquen la portada del disc, una mena d’'action painting'. 

Cal remarcar el virtuosisme de tots tres músics, Jordi Casadesús amb diversos instruments dins una mateixa cançó, i Jordi Torrents a la bateria van estar perfectes. Ahir jugaven a casa, i ho tenien fàcil amb la iaia de Crusats fins i tot donant-los camp per córrer; a partir d’ara cal consolidar aquest  directe, tenen temps i recorregut per créixer.

Consulteu la programació del 25è MMVV

Més informació, al web del MMVV


-------------------------------------

Galeries de fotos:

MMVV 2013

- Concerts del dijous 12

MMVV 2012
-Concert de la Barcelona Jazz Orquestra (diumenge 16)
- Concerts del dissabte 15
- Concerts del divendres 14
- Concerts del dijous 13

MMVV 2011
- Concerts del diumenge 18
- Concerts del dissabte 17
- Concerts del divendres 16
-Ambient al pavelló comercial
- Concerts del dijous 15
- Premis Puig Porret

MMVV 2010
- Concerts del diumenge 19
- Concerts del dissabte 18 (1)
- Concerts del dissabte 18 (2)
- Concerts del divendres 17
- Concerts del dijous 16
- Inauguració i entrega del premi Puig-Porret

MMVV 2009
- Concert de cloenda, amb La Vella Dixieland  
- Ambient i Fira del Disc
- Concerts al Pasternak
Concerts de dissabte 19 de setembre
- Visita del conseller Tresserras
- Concerts de divendres 18 de setembre
- Concerts del dijous 17 de setembre
- Sopar inaugural

MMVV 2008
- Ambient i concerts del diumenge
- Concerts de diumenge
- Ambient als carrers de Vic
- Concerts del dissabte
- Concerts del divendres
- Concerts del dijous

MMVV 2007
- Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda

MMVV 2006
- Galeria del MMVV 2006
Arxivat a