Mercat massiu

Ple total a la plaça de Vic durant l'última nit de concerts del MMVV, amb actuacions d'El Petit de Cal Eril, Delafé y las Flores Azules i Gossos

Jordi Palmer
15 de setembre del 2013
Els Gossos han celebrat 20 anys del seu debut a Vic.
Els Gossos han celebrat 20 anys del seu debut a Vic. | A. Costa
Els Gossos han celebrat vint anys del seu debut a Vic. Foto: Adrià Costa

La segona nit de concerts a la plaça Major, aquest dissabte, prometia. A diferència de la nit de divendres, dedicada als ritmes mestissos, la de dissabte ha estat molt més variada, amb tres grups ben diferents sobre l'escenari. Programar en un mateix concert bandes com El Petit de Cal Eril, Delafé y las Flores Azules i Gossos ja assegurava sobre el paper una capacitat de convocatòria encara més gran que la nit anterior, que Déu n'hi do. I així a estat, la plaça ha quedat plena en una segona -i última- nit de concerts que confirmen que tot i la importància del mercat en sí i de la zona professional, els concerts multitudinaris són el nervi del MMVV, almenys per al gran públic.   

Però no ha estat fàcil d'entrada. Els primers en actuar, El Petit de Cal Eril, han hagut d'afrontar el repte d'escalfar la plaça, una mica més de mig plena quan ha començat la seva actuació. Amb un disc complex com 'La figura del buit' i un inici certament desmenjat, la banda ha anat agafant solidesa a mida que avançava el concert i alhora, aconseguia omplir la plaça. El grup de pop no té un directe fàcil per atraure les masses, però al llarg del seu concert -breu, tot just tres quarts d'hora-, han aconseguit fer vibrar la plaça.

Més fàcil ho han tingut Delafé y las Flores Azules en canvi, que han sortit amb l'avantatge de tenir un repertori consolidat, amb temes convertits ja en himnes com 'La primavera', 'Espíritu Santo' i 'Ciudadanos de un lugar llamado mundo' i una proposta molt més ballable que el públic, ara ja amb la plaça plena, ha sabut agrair. La posada en escena és compacta, decidida i sense fissures, i a sobre, ballable, gairebé que no és pot demanar res més.

I en últim lloc, com a caps de cartell, Gossos han començat forts amb un 'hit' tant evident com 'Corren' per anar mostrant tot el seu repertori. La banda, a més, ha dotat al concert d'un sentit personal i històric rememorant que tal dia com avui, de fa vint anys, quatre nois peluts de Manresa s'estrenaven al Mercat de Música Viva de Vic tocant en un dels carrerons fora de programa, un aniversari que, de cop, ens recorda que Gossos són actualment una de les bandes més veteranes de l'actual escena musical catalana.

Consulteu la programació del 25è MMVV

Més informació, al web del MMVV


-------------------------------------

Galeries de fotos:

MMVV 2013

- Concerts del dijous 12

MMVV 2012
-Concert de la Barcelona Jazz Orquestra (diumenge 16)
- Concerts del dissabte 15
- Concerts del divendres 14
- Concerts del dijous 13

MMVV 2011
- Concerts del diumenge 18
- Concerts del dissabte 17
- Concerts del divendres 16
-Ambient al pavelló comercial
- Concerts del dijous 15
- Premis Puig Porret

MMVV 2010
- Concerts del diumenge 19
- Concerts del dissabte 18 (1)
- Concerts del dissabte 18 (2)
- Concerts del divendres 17
- Concerts del dijous 16
- Inauguració i entrega del premi Puig-Porret

MMVV 2009
- Concert de cloenda, amb La Vella Dixieland  
- Ambient i Fira del Disc
- Concerts al Pasternak
Concerts de dissabte 19 de setembre
- Visita del conseller Tresserras
- Concerts de divendres 18 de setembre
- Concerts del dijous 17 de setembre
- Sopar inaugural

MMVV 2008
- Ambient i concerts del diumenge
- Concerts de diumenge
- Ambient als carrers de Vic
- Concerts del dissabte
- Concerts del divendres
- Concerts del dijous

MMVV 2007
- Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda

MMVV 2006
- Galeria del MMVV 2006