El Premi Puig-Porret marca l'inici del Mercat de Música Viva de Vic 2013

Quimi Portet, Joan Miquel Oliver i Sisa aixequen avui el teló de la 25a edició | El Petit de Cal Eril, Els Pets , Delafé y las Flores Azules, La Iaia, La Troba Kung-Fú, Macaco, Refree, Carmen Souza, Hal Flavin, Juan Perro, The Parrots i Zenzile, algunes de les propostes

per Redacció Osona.com , Vic, 12 de setembre de 2013 a les 15:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Xavier Lloses, amb el premi Puig-Porret Foto: Mercat de Música Viva de Vic

El projecte "Nautlius Lab" del compositor i pianista Xavier Lloses ha estat el guardonat amb el Premi Puig-Porret 2013 que s’ha lliurat durant la Festa de Celebració dels 25 anys del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). El premi, que distingeix el millor projecte de creació musical, té l’objectiu de facilitar la producció d’un espectacle de música en directe que s’estrenarà en la següent edició del MMVV. Atorgat per la Fundació Puig-Porret, manté la dotació econòmica de 10.000 euros, convertint-lo en el premi musical més important del país.


Aquest és el segon any que el premi s’atorga a un projecte de creació musical amb l’objectiu que s’estreni l’any següent al MMVV. L’any passat la guanyadora va ser la Maria Coma amb el seu treball basat en la creació d’un piano-celesta de la família d’instruments Baschet, projecte que es presentarà per primer cop el divendres 13 a les 22 h al Teatre L’Atlàntida.

Enguany, Xavier Lloses (idea) i David Sarsanedas (realització) van presentar un projecte per crear un nou instrument que funciona de manera autònoma com a instal·lació sonora i on tothom hi te accés per tocar-lo i gaudir-ne.

Més informació del projecteTrio de galàctics

El Premi Puig-Porret marca l'inici del MMVV, que enguany arriba a la seva 25a edició, i que se celebrarà a la capital d'Osona del 12 al 15 de setembre. El certamen comptarà amb una cinquantena i escaig de concerts i un pressupost de 833.250 euros, un 9,73% menys que l'any passat.

Per celebrar el primer quart de segle, el MMVV ha volgut dedicar aquesta edició als sis anteriors directors artístics, que han proposat sis concerts específics. Un d'ells, el que obrirar el certamen, aquest dijous, al Teatre L'Atlàntida (20.00 h), d'alt voltatge musical, amb Quimi Portet, Joan Miquel Oliver i Sisa. Tots tres, músics personals i altament singulars, representatius d'una manera de fer música lliure i deslligada de modes.


Spot publicitari

El director artístic de la mostra, Marc Lloret, va insistir en la presentació, ara fa uns dies, que el MMVV, és "un mercat, on s'hi va a comprar i a vendre", però alhora és un "referent per a la indústria musical del país". Tant és així que hi haurà una bona representació de la música de Catalunya, amb tot d'artistes que presentaran nous discos i espectacles.

Entre d'altres Anímic, El Petit de Cal Eril, Delafé y las Flores Azules, La Iaia, La Troba Kung-Fú, Macaco, Maria Coma, Refree i Standstill. De fora de Catalunya estan previstes, entre d'altres, Audience, Carmen Souza, Hal Flavin, Juan Perro, The Parrots, Rozalen, Toundra i Zenzile. A més, hi haurà 14 actuacions a l'Off Mercat i una cinquantena d'expositors a la zona comercial.

Consulteu la programació del XXV MMVV

Més informació, al web del MMVV


El trio format per Quimi Portet, Joan Miquel Oliver i Sisa inaugurarà el Mercat de Música Viva de Vic
-----------------

Galeries de fotos:

MMVV 2012

- Concert de la Barcelona Jazz Orquestra (diumenge 16)
- Concerts del dissabte 15
- Concerts del divendres 14
- Concerts del dijous 13

MMVV 2011
- Concerts del diumenge 18
- Concerts del dissabte 17
- Concerts del divendres 16
- Ambient al pavelló comercial
- Concerts del dijous 15
- Premis Puig Porret

MMVV 2010
- Concerts del diumenge 19
- Concerts del dissabte 18 (1)
- Concerts del dissabte 18 (2)
- Concerts del divendres 17
- Concerts del dijous 16
- Inauguració i entrega del premi Puig-Porret

MMVV 2009
- Concert de cloenda, amb La Vella Dixieland  
- Ambient i Fira del Disc
- Concerts al Pasternak
Concerts de dissabte 19 de setembre
- Visita del conseller Tresserras
- Concerts de divendres 18 de setembre
- Concerts del dijous 17 de setembre
- Sopar inaugural

MMVV 2008
- Ambient i concerts del diumenge
- Concerts de diumenge
- Ambient als carrers de Vic
- Concerts del dissabte
- Concerts del divendres
- Concerts del dijous

MMVV 2007
- Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda

MMVV 2006
- Galeria del MMVV 2006

Concert de Txarango, a la plaça Major. Foto d'arxiu: Adrià Costa

 

Participació