Gurb acull una duatló accessible a totes les persones discapacitades

La prova està organitzada per la Fundació Nani Roma, amb la col·laboració d’ADFO

Redacció Osona.com
04 de setembre del 2013
El proper dissabte 7 de setembre se celebrarà a la localitat de Gurb la Duatló Accessible, que per tercer any consecutiu organitza la Fundació Nani Roma, amb la col·laboració d’ADFO. La prova, que combina la carrera atlètica i el ciclisme, pretén acostar l’esport a les persones discapacitades.

La cursa consisteix en un format innovador on qualsevol persona, sigui quina sigui la seva discapacitat, pugui realitzar la duatló. Per aquest motiu, s’organitzen en equips formats per esportistes d’elit i voluntaris amb les persones discapacitades per tal que puguin realitzar la prova. Entre els esportistes convidats s’espera la presència de Pol i Aleix Espargaró, Maverik Viñales, Alex Crivillé, Albert Llovera, Isidre Esteve, Joan Barreda, Xevi Pons, Oscar Lanza, Miki Arpa, Takahisa Fujinami, Lucas Cruz i molts més.

“És una duatló que no té cap barrera ni arquitectònica ni social, i que a tots junts ens serveix per adonar-nos que a l’esport tots som iguals davant l’esforç i la perseverança”, comenten des de l’organització.

La prova començarà a les 17 hores i transcorrerà per un circuit, dissenyat al polígon industrial, tot asfaltat, amb un recorregut aproximat de 2,5 quilòmetres als que s’hi aniran fent voltes fins a completar els diferents relleus.

El públic infantil (fins a 11 anys) que hi assisteixi podrà participar al circuit d’habilitats amb bicicleta que, sota el nom ”Agafa’t a la Bici”, dissenyarà Josep Jufré.