El Torneig BBVA de Sant Julià reuneix 171 equips en tres dies

El Quart de Girona s’imposa en final sènior masculina al Jac Sants | Jordi Gàlvez guanya l’espectacular concurs de les esmaixades

Redacció Osona.com
02 de setembre del 2013
Partit entre la universitat de Saint John's de Nova York i la Bruixa d'Or de Manresa.
Partit entre la universitat de Saint John's de Nova York i la Bruixa d'Or de Manresa. | Torneig BBVA
Partit entre la universitat de Saint John's de Nova York i la Bruixa d'Or de Manresa. Foto: Torneig BBVA

El 29è Torneig BBVA de Bàsquet, Gran Premi Diputació de Barcelona, s’ha celebrat aquest cap de setmana, del 30 d’agost a l’1 de setembre, a Sant Julià de Vilatorta i 17 poblacions més d'Osona i del Ripollès, amb la participació de 171 equips.

Pel que fa al programa, cal destacar els dos partits d'exhibició jugats per la universitat americana del Saint John's de Nova York. Divendres van guanyar el Prat Joventut per un ajustat 73 a 68. Dissabte no van poder repetir victòria contra el Bruixa d'Or de Manresa, i van perdre amb els catalans per 96 a 84. El plat fort del 29è torneig tindrà lloc el cap de setmana següent al pavelló de Sant Julià. FC Barcelona i Fiatc Joventut disputaran el primer derbi català de l’any, el diumenge dia 8 de setembre a les 20.00 h (partit retransmès per TV3).

La nit de dissabte es va completar amb el clàssic “All Stars”, amb les finals dels concursos de triples i esmaixades. El campió dels triples va ser Guillem Sabater i el subcampió Marc Illesques. Les esmaixades van ser guanyades per Jordi Gàlvez, que va protagonitzar unes espectaculars jugades que van fer fruir al públic que omplia de gom a gom el pavelló de Sant Julià. Jaume Solans (CB Argentona) va ser el subcampió d’aquesta disciplina.

Durant el diumenge va tenir lloc el Trofeu Albert Tobal de cadet preferent, amb la participació del Mataró, CB Unió Manresana, FIAT Joventut i el brillant campió del Trofeu, el SESE de Barcelona, que va derrotar a la final als badalonins per 61 a 33.

La categoria sènior femenina federada A va tenir com a vencedors el Santa Rosa de Lima. La final de la categoria federada B la va guanyar el Torredembarra al Roda.
I la final sènior masculina va enfrontar el JAC Sants i el Quart de Girona, amb victòria, per tercer any consecutiu dels gironins (56 a 38).

En el vesant social, es va realitzar per primer cop el recapte solidari d'aliments per a Càritas.

Recordem que aquest any, el BBVA, després de l’absorció d’Unnim, ha passat a ser el gran patrocinador del torneig , assegurant així la seva continuïtat.

Més informació i horaris,  des del web del torneig



--------------------

Galeries de fotos del Torneig de Bàsquet Unnim:

2011
- Partit ACB CAI Zaragoza - Assignia Manresa
-Trofeu Albert Tobal: Joventut Badalona - CB i Unió Manresana - Selecció d'Osona
- Primers partits

2010
- Partit d'exhibició de la Selecció Catalana de Bàsquet de minusvàlids
- Final del Trofeu Albert Tobal Joventut-Manresa
- Partit ACB Joventut-Manresa
- Primers partits

2009
- Partit ACB: Barça - Manresa
- Partit d’exhibició de la Selecció Femenina d’Osona
- Primers partits

Els jugadors d'un equip, escalfant abans del partit, aquest divendres al matí a Sant Julià. Foto: Josep M. Costa