Sant Julià de Vilatorta esdevé la capital del bàsquet

El Torneig BBVA reuneix 171 equips durant tres dies | Barça, Manresa i Joventut hi disputaran alguns dels partits de pretemporada

Redacció Osona.com
30 d'agost del 2013
Un partit a Sant Julià, aquest divendres al matí
Un partit a Sant Julià, aquest divendres al matí | Josep M. Costa
Un partit de bàsquet, aquest divendres al matí al pavelló de Sant Julià. Foto: Josep M. Costa

El 29è Torneig BBVA de Bàsquet Unnim, ja ha començat a rutllar aquest divendres, amb la celebració d'alguns partits. Es disputa aquest cap de setmana, del 30 d’agost a l’1 de setembre. Seran tres dies intensos, amb un total de 171 equips i gairebé 2.000 jugadors de totes les categories, des de pre-minibàsquet a veterans, masculins o femenins, federats o amateurs. Ahir ja es va disputar una prèvia , en un partit que va enfrontar l’AEC Collblanc i el CB Vic. Els vigatans van perdre per 65-63, en un final d’infart.

La competició es disputarà en 27 pistes de 19 poblacions d’Osona i el Ripollès. Les activitats principals es portaran a terme a la població de Sant Julià de Vilatorta. Recordem que aquest any, el BBVA, després de l’absorció d’Unnim, ha passat a ser el gran patrocinador del torneig , assegurant així la seva continuïtat.

Entre les propostes, destaquen els partits de pretemporada d’alguns equips de l’ACB. Enguany, hi seran presents la Bruixa d'Or Manresa, Fiatc Joventut y FC Barcelona. El club del Bages obrirà l’esdeveniment el proper dissabte, dia 31 d’agost, a les 20 h, davant la prestigiosa universitat de St. John’s. Serà el debut de Borja Comenge com a entrenador de la Bruixa d’Or. Davant seu, una de les millors plantilles del panorama universitari, amb estrelles NCAA com Rysheed Jordan o Jakarr Sampson i dirigits pel mític Steve Lavin en la seva 25a temporada com a entrenador.

Els jugadors d'un equip, escalfant abans del partit, aquest divendres al matí a Sant Julià. Foto: Josep M. Costa

El plat fort del 29è torneig tindrà lloc el cap de setmana següent al pavelló de Sant Julià. FC Barcelona i Fiatc Joventut disputaran el primer derbi català de l’any, el diumenge dia 8 de setembre a les 20.00 h (partit retransmès per TV3).

Vessant social i activitats complementàries

Des de sempre, el torneig ha tingut molt en compte els temes socials, i per a aquesta edició s’ha organitzat una recollida solidària d’aliments, amb la col·laboració de Càritas i la Fundació del Bàsquet Català. Es comptarà amb el suport de les oficines BBVA d’Osona i totes les seus on es juga el torneig, estant tot centralitzat al pavelló municipal de Sant Julià de Vilatorta.

El torneig també ofereix diverses activitats complementàries del bàsquet:

- Clínic per a entrenadors: “Utilització d’espais i conceptes. Construcció de la transició”
Per Lucas Mondelo, entrenador del Shanxi Xing Rui Flame xinès i seleccionar espanyol sènior femení. Pavelló municipal de Sant Julià, dissabte 31 d’agost, 12h.

- 2a Taula rodona “Medicina i bàsquet”
Per Jaume Perramon (traumatòleg), Azahara Fort (doctora en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport), Anna Farrés (llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport) i Toni Bové (fisioterapeuta FC Barcelona)
Pavelló municipal de Sant Julià, dissabte 31 d’agost, 13:10h

- All Stars
No faltarà aquesta clàssica activitat que omple el pavelló de Sant Julià de gom a gom la nit de dissabte, amb les finals dels concursos d’Esmaixades Powerade i de Triples Esclat, dotats amb importants premis en material esportiu.

- Trofeu Albert Tobal cadet masculí preferent
Participaran els equips cadets de Joventut de Badalona, CB i Unió Manresana, JAC Sants i Mataró. Pavelló municipal de Sant Julià, durant tot el dia del diumenge 1 de setembre.

- Partits de fases per accedir a Preferent
Per primer cop s’acollen aquests partits, que es jugaran al Pavelló Municipal d'Olost.

Altres activitats d’esbarjo:

Globus captiu aerostàtic, inflables i jocs infantils, gimcana, concurs de fotografia, karaoke, trenet entre les pistes de Sant Julià, Espai “Time Out” per relaxar-se i Zona Village, Festa del Bàsquet, xocolatada popular, diferents concursos a cistelles exteriors del pavelló de Sant Julià...

Més informació i horaris,  des del web del torneig



--------------------

Galeries de fotos del Torneig de Bàsquet Unnim:

2011
- Partit ACB CAI Zaragoza - Assignia Manresa
-Trofeu Albert Tobal: Joventut Badalona - CB i Unió Manresana - Selecció d'Osona
- Primers partits

2010
- Partit d'exhibició de la Selecció Catalana de Bàsquet de minusvàlids
- Final del Trofeu Albert Tobal Joventut-Manresa
- Partit ACB Joventut-Manresa
- Primers partits

2009
- Partit ACB: Barça - Manresa
- Partit d’exhibició de la Selecció Femenina d’Osona
- Primers partits

Els jugadors d'un equip, escalfant abans del partit, aquest divendres al matí a Sant Julià. Foto: Josep M. Costa