El pàrquing de la plaça Major de Vic busca incrementar usuaris amb el nou accés

L’entrada pel carrer Verdaguer s’ha obert aquest divendres

Redacció Osona.com
30 d'agost del 2013
L'alcalde Josep M. Vila d'Abadal ha visitat les instal·lacions acompanyat de Jordi Diéz, de l'empresa concessionària SABA.
L'alcalde Josep M. Vila d'Abadal ha visitat les instal·lacions acompanyat de Jordi Diéz, de l'empresa concessionària SABA. | Josep M. Costa
  L'alcalde Josep M. Vila d'Abadal ha visitat les instal·lacions acompanyat de Jordi Diéz, de l'empresa concessionària SABA. Foto: Josep M. Costa

Avui divendres, dia 30 d’agost, s’ha obert la nova entrada del pàrquing de la plaça Major de Vic pel carrer Verdaguer. Aquest matí, als volts de les 11, algunes autoritats municipals, encapçalades per l’alcalde Josep M. Vila d’Abadal, i representants de l’empresa concessionària, SABA, han visitat les instal·lacions acabades. A partir d’ara, els vehicles ja poden accedir al pàrquing per aquest nova entrada.

Amb aquesta obra, s’espera recuperar les xifres d'usuaris de l'aparcament, que han baixat dràsticament en els darrers anys. “Un dia, l’Ajuntament va decidir tancar el carrer de Gurb, d’acord amb els veïns, i això va provocar una crisi en aquest pàrquing. Els usuaris van baixar un 30%”, ha explicat Vila d'Abadal. “Per solucionar la crisi es va pactar obrir aquest nou accés”, ha afegit.

Vila d’Abadal ha dit que aquesta obra beneficiarà “tota la ciutat” perquè “traurà cotxes de la circulació”. L’alcalde ha recordat que l’equip de govern (format per CiU i ERC) continua el procés de "peatonalització" del centre de la ciutat per tal de millorar el servei i la vida dels ciutadans. El portaveu de l’empresa concessionària, Jordi Diez, ha destacar l’acord amb l’Ajuntament, que és el propietari de l’aparcament (els treballs han estat finançats per SABA). “Aquesta obra contribuirà a pacificar el centre de Vic”, ha afegit en la mateixa línia que l'alcalde.

Vila d'Abadal s’ha mostrat content perquè les obres han anat a càrrec de l’empresa Certis, la mateixa que va construir l’aparcament. “Això demostra que tenim empreses sòlides i empresaris intel·ligents en el sector de la construcció”, ha apuntat en el seu discurs.

De moment, continuen les dues entrades de l’aparcament obertes, la de la rambla Davallades, que hi havia fins ara, i la del carrer Verdaguer, tot i que la intenció futura passa per tancar la més antiga.

L'alcalde Josep M. Vila d'Abadal i Jordi Diéz, de l'empresa concessionària SABA, han adreçat unes paraules als presents a l'acte d'inauguració Foto: Josep M. Costa
Arxivat a