Osona supera els 10.000 inscrits a la Via Catalana

Els osonencs ompliran sobretot trams del nord, entre Figueres i El Pertús

Redacció Osona.com
29 d'agost del 2013
Assaig de la Via Catalana, entre Vic i Folgueroles
Assaig de la Via Catalana, entre Vic i Folgueroles | Adrià Costa
Diverses localitats catalanes ja han organitzat assajos de la Via Catalana, com la de Vic-Folgueroles. Foto: Adrià Costa

La comarca d’Osona tornarà a fer una demostració de força aportant més de 10.000 persones a la Via Catalana del proper 11 de setembre. Des que es van obrir, les assemblees locals i territorials de l’ANC han rebut una allau de peticions per formalitzar les inscripcions per participar a la cadena humana. La majoria de pobles ja no disposen de places d’autocar però se segueixen fent inscripcions i s’organitzen sortides amb vehicles particulars.

Tot i haver mobilitzat ja més persones que l’any passat per la manifestació, Osona encara vol rebre més inscripcions i és que encara falten trams per omplir. L’Alt Empordà, una de les zones de difícil cobertura, s’omplirà amb molts osonencs. Encara hi queden però alguns trams on manquen inscripcions. L’altra gran repte són les Terres de l’Ebre, on des de l’ANC Osona també s’engresca a la gent a participar-hi.

Pel que fa a la distribució de pobles; Balenyà, Centelles i Vic han reservat trams a El Pertús. Per exemple, Vic, ja compta amb 1.500 inscrits. La Vall del Ges, amb 1.100 inscrits, anirà al nord de Bàscara, i Manlleu, també amb més de 1.000 participants, al sud. Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Malla, Taradell i Tona aniran a l’entorn de Figueres. Taradell és també un dels municipis amb gran mobilització amb més de 1.000 inscripcions. Roda de Ter, Santa Eulàlia de Riuprimer i Santa Eugènia de Berga aniran entre Riudellots i els entorns del final de la C-25. Sant Martí de Centelles i Aiguafreda aniran a Darnius i Capmany. Els autocars i les caravanes de cotxes sortiran des de cada població amb uns horaris que s’establiran en funció del lloc de destí.

Les inscripcions segueixen obertes i es poden fer al web de l’ANC o a través de les assemblees locals i territorials als diversos punts d’inscripció que s’han habilitat. Amb els autocars plens ara s’intensifiquen les inscripcions amb cotxes particulars també a través de les assemblees locals.

Aneu al web de l’ANC Osona

Especial Via Catalana, des de Nació Digital