La Marxa per l'Educació Pública travessa Osona

La iniciativa, que reclama la fi de les retallades, fa parada i fonda a Torelló, Manlleu, Vic, Tona i els Hostalets de Balenyà | David Fernández es desplaça a la comarca per donar-hi suport

Redacció
26 d'agost del 2013
La marxa, entrant a Manlleu
La marxa, entrant a Manlleu | @assembleagroga
La marxa, entrant a Manlleu. Foto: @assembleagroga

L'Assemblea Groga, la plataforma contra les retallades en educació, va començar aquest dissabte  la primera Marxa per l'Educació Pública . La iniciativa es va encetar a Ribes de Freser (Ripollès) i després de vuit etapes caminant acabarà a Barcelona, passant per Torelló i Vic.

Aquest diumenge al vespre, la comitiva va arribar a Torelló. Avui, dilluns, té lloc la tercera etapa, entre aquesta població i Vic, de 16 quilòmetres. Els manifestants han sortit a les 10 del matí de l'estació de Torelló i han arribat a les 12 del migdia a Manlleu, on s'ha fet una xerrada i un dinar popular, finalment, al Casal Boira Baixa, a causa de la pluja. Als actes de Manlleu hi ha participat el diputat de la CUP, David Fernàndez.  A dos quarts de vuit de la tarda està prevista l'arribada a la Central de Vic, on es farà un acte reivindicatiu acompanyat de gralles.

El dimarts, la marxa continuarà per terres osonenques, amb la quarta etapa , entre Vic i els Hostalets de Balenyà, de 12 quilòmetres. A les 12 del migdia, els participants irrompran al cor de la comarca, amb una cercavila al mercat setmanal de la plaça Major de Vic. A la tarda, es continuarà fins a Tona, on la comunitat educativa de l'escola El Castell els oferirà un berenar, a la plaça de l'Hostal. La marxa finalitzarà a la tarda-vespre als Hostalets de Balenyà, amb un sopar i una xerrada.

Els organitzadors d'aquesta mobilització estiuenca afirmen que pretenen “millorar la coordinació territorial del moviment per l’educació pública, de bressol fins a universitat, i reivindicar una educació pública, lliure de retallades i de precarització, pública, inclusiva, laica i en català”. En aquest sentit expliquen que l'han convocat a finals d'agost per “per començar el nou curs amb força lluitant a favor de l'educació pública”.

L'Assemblea Groga ha escollit Ribes de Freser pel fet que hi ha el domicili de la consellera Irene Rigau. Una qüestió que ja ha motivat dos “escraches” de plataformes antiretallades: la protesta contra el tancament de l'escola de Can Montllor de Terrassa i contra el decret de plantilles per part de l'assemblea de professors interins .

 

Minut a minut de la marxa, al seu pas per Osona  




La Marxa per l'Educació, aquest diumenge a Torelló. Foto: Quim Soler / @Quim_Soler