Taradell assaja amb èxit la Via Catalana

La Cadena dels Gitanos reuneix 1.500 persones | Vídeo, a dins de la notícia

Redacció Osona.com
26 d'agost del 2013
Un dels trams de la Cadena dels Gitanos, a Taradell. Foto: ANC

Aquest diumenge al matí, i en el marc dels actes de la festa major, Taradell ha fet un assaig particular de la Via Catalana. La iniciativa, sota el lema Cadena dels Gitanos ha superat les expectatives de l’organització i ha reunit 1.500 persones, que han format una cadena humana que ha connectat la rotonda de la T fins al carrer Catalunya, a tocar de la rotonda de L’Atlàntida, creuant Taradell.

Els participants han cridat consignes a favor de la independència de Catalunya i l’acte s’ha tancat amb el cant d’Els Segadors. Per fer més vistosa la cadena, l’ANC Taradell ha repartit 500 globus grocs que s’han enlairant un cop s’ha desfet.

Pel proper 11 de setembre Taradell ja té plens 14 autocars a més de nombrosos cotxes particulars. En total es mobilitzaran unes 1.200 persones. L’ANC de Taradell es traslladarà a Biure, a l’Alt Empordà. Aprofitant la Cadena dels Gitanos d’aquest diumenge, membres de l’ANC de Biure s’han desplaçat a Taradell per participar a l’assaig.

A Osona, l’ANC va organitzar una altra cadena humana el passat 11 d’agost, que va unir Folgueroles i Vic. A diferència de la de Taradell, la proposta es va quedar molt per sota de les seves previsions inicials i no es van poder enllaçar les dues poblacions, deixant sense cobrir trams que representaven, aproximadament, la meitat dels set quilòmetres del traçat previst. En aquesta ocasió, es necessitaven més de 4.000 persones i només n’hi van participar unes 1.500.


Vídeo de Taradellbloc
Arxivat a