Activada l'alerta del pla Inuncat per tempestes intenses

Les precipitacions es concentraran al litoral i prelitoral | Les més abundants s'esperen a Osona, el Ripollès i la Garrotxa

Q
24 d'agost del 2013
Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya Inuncat, per les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen precipitacions que poden ser intenses sobretot aquesta tarda i nit a gran part del territori excepte Ponent i les Terres de l'Ebre. Les més abundants s'esperen al nord del país, concretament a Osona, Ripollès i Garrotxa.

A la tarda-vespre les tempestes es concentraran al litoral i prelitoral, i la previsió és que ho pugui fer fins diumenge al matí. A banda, i a partir de les vuit del vespre, s'esperen onades superiors a 2,5 metres a l'Alt Empordà.

Segons la darrera actualització del SMC, avui s'esperen tempestes al Pirineu i Prepirineu durant el matí i a partir del migdia-tarda a tot el terç est de Catalunya, les més intenses a les comarques d'Osona, Ripollès i Garrotxa, i també altres comarques del Pirineu, Catalunya Central, prelitoral i litoral de Girona, Tarragona i Barcelona. La previsió és que es pugui superar el llindar d'intensitat de 20 litres/m2 en 30 minuts, i que els xàfecs vagin acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

A banda, i a partir de les vuit del vespre s'esperen onades superiors a 2,5 metres (maregassa) a l'Alt Empordà. Diumenge, el fort onatge i mar de fons també es pot ampliar al Baix Empordà fins al migdia.