El rector de la Uvic recorda que les retallades afecten els valors

Jordi Montaña ingressa a la Germandat de Poblet, a la que lliga als principis de la universitat osonenca

per Quico Sallés , Redacció, 16 d'agost de 2013 a les 10:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'agost de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Jordi Montaña. Foto: Adrià Costa

Crítica extraordinàriament vaticana amb to benedictí la que el rector de la Uvic, Jordi Montaña, escriu per les retallades en educació. En un apunt al seu blog, titulat Valors, Montaña informa que el passat 29 de juny va entrar a formar part de la Germandat de Poblet, -una associació creada al voltant de la restauració monàstica de Poblet-. Un fet que lliga a la reflexió sobre els valors de la comunitat que recull d'un article del pare abat Josep Alegre.


"L’Abat és, però, escèptic per que ens trobem en una societat deshumanitzada i desequilibrada i cal una regeneració de la persona que sempre començarà per l’educació, i l’arrelament d’uns valors, cosa possible quan 'l’arbre és jove'", escriu Montaña sobre el pensament del pare Alegre. Una idea que Montaña aprofita per estirar les orelles al Govern pels ajustos en ensenyament. "No sembla que les retallades en educació vagin en aquesta direcció", sentencia fermament el rector de la universitat osonenca.

Ara bé, Montaña insisteix que malgrat tot, la UVic insisteix en la transmissió de valors com "l’esforç, la responsabilitat, la tolerància, el respecte, l’entusiasme, la creativitat, l’afecte, el sentit de l’humor, l’optimisme, la lleialtat, l’actitud positiva, la motivació…"

 

Participació