El cel cau al damunt d'Osona

A Manlleu 59,8 litres, a Sant Pere de Torelló, 62, a Vic 35 litres en mitja hora a Vic i 52 a Sant Pere de Torelló | Els bombers reben 30 avisos per les tempestes. Un llamp deixa a les fosques diversos municipis i la Guàrdia Urbana de la capital d'Osona sense telèfon | A Orís en una hora s'ha passat de 25,9ºC a 16,2ºC

QS
13 d'agost del 2013
La tempesta sobre Vic.
La tempesta sobre Vic. | Manel Dot
La tempesta, sobre Vic. Foto: Manel Dot

Els bombers de Vic retiren un arbre caigut. Foto: Josep Rafús

Una imatge de Manlleu en plena tempesta.- Foto: Roger Font

Tarda de llamps i trons, d'aiguats i de tamborinades d'estiu. Un front de tempestes ha descarregat amb força aquest dimarts a Osona. Unes precipitacions que han deixat registres de fins a 59,8 litres a Manlleu, 39,7 litres en 30 minuts a Vic (47 en total); a Roda 56,6 litres; 62 a Sant Pere de Torelló i 52 a Sant Vicenç de Torelló, 55 a Calldetenes, Tavèrnoles 46, 32 litres a Montesquiu; 28 litres a Orís, i 26,6 litres a Gurb. I com anècdota, 4,8 a Seva.

Emergències ha confirmat que els Bombers han rebut fins a les sis de la tarda un total de 30 avisos a Osona per inundacions de baixos o aparcaments i per embornals embussats, especialment a Manlleu, on se n'han rebut 12. Fins i tot, les pluges han esberlat carrers i ha fet caure arbres.

A Vic, l'aiguat ha inundat el pavelló municipal del Castell d'en Planes, negant les oficines d'entitats i el local de Protecció Civil. Un llamp ha deixat sense subministrament elèctric diverses zones. La Guàrdia Urbana de Vic s'ha quedat sense telèfon. A més, els aiguats han provocat una davallada general de les temperatures, com exemple, a  Orís en una hora s'ha passat de 25,9ºC a 16,2ºC.

Segons l'observador del temps i membre de l'ACOM, Manel Dot, una entrada d'aire fred provinent del nord ha inflat les nuvolades per l'aire calent que hi havia de cua, provocant aquestes tempestes que han anat acompanyades de calamarsa.

Foto: Domènec Llop Puig