Forcadell: «Que Barcelona es desplaci i demostrem que som un país»

Bernat Ferrer
09 d'agost del 2013
Carme Forcadell i Ignasi Termes, presentant el cartell de la Via Catalana
Carme Forcadell i Ignasi Termes, presentant el cartell de la Via Catalana | Bernat Ferrer
Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, i Ignasi Termes, del secretariat nacional, presentant detalls de la Via Catalana. Foto: Bernat Ferrer/Nació Digital.

La cadena humana de l'Onze de Setembre, la Via Catalana, ja compta amb 300.000 voluntaris disposats a fer-la una realitat. Així ho ha revelat avui l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), emfasitzant que la majoria de trams entre Vilafranca del Penedès i Malgrat de Mar, incloent-hi Barcelona, ja estan plens. Per aquest motiu, la líder de l'ANC, Carme Forcadell, ha fet una crida a la mobilitat dels barcelonins i ciutadans de l'àrea metropolitana cap a les zones més desateses: "L'any passat, el país es va desplaçar a a Barcelona. Ara necessitem que Barcelona es desplaci al territori, hem de demostrar que som un país."

"Qui ja estigui apuntat en un tram que ja està ple i no tingui inconvenient en moure's, que es desapunti i es dirigeixi cap als trams més complicats", ha insistit Ignasi Termes, membre del secretariat nacional de l'ANC.

A més, Termes ha aclarit que el procés d'inscripció a la Via Catalana tan sols es realitza "per garantir que a tot arreu hi hagi gent", i que les dades personals facilitades pels voluntaris queden emmagatzemades en una base de dades que acompleix "al 100%" la llei de protecció de dades personals.

L'ANC també ha fet públic avui el cartell de l'esdeveniment, que la pròpia Forcadell ha definit com a "molt impactant". I, referint-se als 250.000 inscrits, ha assegurat: "Estem segurs que això serà un èxit."

Es calcula que, més o menys, es necessitaran unes 400.000 persones per cobrir tots els trams amb èxit. Per tant, ara ja hi hauria més de la meitat de voluntaris necessaris per dur a terme la cadena humana. Forcadell ha sentenciat: "Ens en sobrarà, de gent."

A les 6, cap a casa

L'ANC preveu que cap a les 6 de la tarda la Via Catalana, concebuda a imatge i semblança de la Via Bàltica, ja es podrà donar per finalitzada, havent començat a l'hora simbòlica de les 17.14. Durant aquests tres quarts d'hora, hi haurà 24 ultralleugers que sobrevolaran tot el recorregut per garantir-ne les imatges aèries, i més de 800 fotògrafs voluntaris retrataran tots els participants. "Serà la foto més llarga que mai s'hagi fet al món, una foto contínua perquè tothom hi surti", ha dit Termes.

Acabada la Via Catalana, l'ANC preveu que puguin haver-hi embussos causats per ciutadans que mirin de tornar cap a casa seva, o bé que vulguin desplaçar-se fins a Barcelona per assistir al tradicional concert organitzat per Òmnium Cultural.