Setge a les caques de gos a Vic

L'Ajuntament de la capital d'Osona calcula que un 27% dels propietaris controlats porta el gos deslligat i un 10% permet que els gossos defequin en parcs infantils i jardins

QS
08 d'agost del 2013
Una caca, prop del cementiri.
Una caca, prop del cementiri. | A.Costa
Una caca de gos en un parterre de Vic, Foto: Adrià Costa


Control per acabar amb les caques dels gossos al carrer i amb els gossos deslligats a la via pública de la ciutat de Vic. Aquesta és la intenció de la campanya sobre la tinença responsable d'animals domèstics que ha posat en marxa la regidoria de Seguretat i Convivència del consistori vigatà.

La campanya busca lluitar contra les conductes incíviques dels propietaris dels gossos, sobretot per vigilar que els animals vagin lligats i que no s'abandonin les defecacions a la via pública. Un control que s'ha diversificat en diverses zones de la ciutat i que té una programació anual.  

De moment, la primera estadística que aboca la campanya és que el 27% dels propietaris controlats no porten el gos lligat. Així mateix un 10% dels propietaris controlats per la Guàrdia Urbana no recullen les desposicions en parcs infantils i jardins i un 9% no el recull de la via pública. Ara com ara, en quinze dies, s'han aixecat 35 actes d'infraccions.
Arxivat a