Torelló posa ordre als jardins

L'Ajuntament ordena la jardineria pública a través d'un pla director

QS
05 d'agost del 2013
Els jardins Miquel Pujol de Torelló. Foto: Albert Alemany

"No inventem la sopa d'all només apliquem racionalitat". Així s'explicava a Osona.com, el regidor de Medi Ambient i Món rural de Torelló, Xavi Lozano, després que la setmana passada el plenari va tirar endavant la proposra del Pla Director de Jardineria. Un "planning a llarg termini per tal d'endreçar amb racionalitat els jardins públics" de la capital del Ges, no pas els privats.

Segons explica Lozano a aquest diari es tracta d'una guia per quan s’hagin de prendre decisions o endegar projectes que impliquin la jardineria urbana. De fet, el Vademecum sobre com actuar en un futur treballa sobre tres eixos. Per una banda, marcar el pla d'actuacions a 15 anys vista marcant directrius i unificant criteris. Una mesura que busca utilitzar espècies autòctones i "arbres que amb les arrels no aixequin l'asfalt".  

En segon terme, elaborar un exhaustiu treball previ, es pretén fer l’inventari de tots els elements vegetals i no vegetals dels jardins de Torelló. En darrer lloc, s’intentarà ordenar els espais urbans i reduir els costos en la gestió de la jardineria. Una de les mesures serà aplicar un nou sistema de poda, més natural i menys agressiva.
Arxivat a