L'assaig osonenc de la cadena humana amb aires de Verdaguer

La iniciativa d'aquest diumenge unirà Folgueroles i Vic

576_1375700871cartell_cadena
576_1375700871cartell_cadena
Maria Macià
05 d'agost del 2013
Aquest proper diumenge, dia 11 d'agost, Osona farà un assaig per preparar-se per a la Via Catalana de la Diada nacional. Sota el lema 'En defensa pròpia', una cadena humana unirà la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles amb el monument al poeta a Vic. La ruta enllaçarà uns set quilòmetres passant pels espais vitals del poeta de Folgueroles.

Els participants d'aquesta cadena es repartiran a través de sis punts de concentració: la Plaça de Cal Rei de Folgueroles, la casa Nova dels Frares, el Pont d'En Bruguer, el col·legi Guillem de Montrodon, el Seminari i l'escultura de Verdaguer. Al llarg del matí hi haurà activitats culturals, com la lectura de fragments de l'obra de Verdaguer, cantada d'Els Segadors o l'actuació del grup Obseses.

En principi, aquesta cadena s’havia programat fer-la de 15 quilòmetres, que arribés fins a les Masies de Voltregà. Les dificultats logístiques, però, han aconsellat reduir-la fins a set quilòmetres, per tal d’assegurar el seu èxit. Finalment, l'organització ha xifrat el nombre de persones mínimes en 4.000.

Aquesta cadena també tindrà una vessant solidària en forma de recollida d’aliments per a la campanya "La fam no fa vacances". Per participar a aquest assaig previ cal inscriure’s al bloc endefensapròpia2013.

Itinerari de la cadena de l’11 d’agost a Osona

Inscripcions a la cadena de l'11 d'agost

Inscripcions a la cadena de l'11 de setembre

Especial Via Catalana a Nació Digital