L'accident de tirolina del Gurri Xic, al Constitucional

L'Ajuntament de Taradell recorre per considerar massa alta la indemnització a la que ha estat condemnat, 752.498 euros

Redacció
30 de juliol del 2013
752.498 euros. Aquesta és la indemnització a la que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha condemnat a l'Ajuntament de Taradell per l'accident que va patir un nen en caure d'una tirolina al Gurri Xic l'any 2006.

Segons va explicar l'alcalde, Lluís Verdaguer, al plenari celebrat dijous passat, mig milió d'euros d'aquesta indemnització ja s'haurien abonat a través de les asseguradores tant del consistori com de la Generalitat.

Per l'alcalde, en un principi, l’Ajuntament havia de pagar uns 300.000 euros per responsabilitat patrimonial derivada del sinistre i veu la sentència del TSJC un "càstig al consistori massa elevat". Per això, ara es presentarà un recurs al Tribunal Constitucional, mentre es van pagant els diners mensualment i evitar que els interessos augmentin la xifra. Una decisió que va comptar amb el suport de tots els grups.

Un accident de 2006

L’accident es va produir quan un nen va caure des d’una tirolina mentre feia activitats a les instal·lacions del Gurri Xic el 7 de maig de 2006. Va patir traumatisme cranial i trencament de la mandíbula i el canell. El noi va quedar en cadira de rodes i necessita ajudat assistencial. El Jutjat Penal número 3 de Manresa va condemnar els propietaris, que hi van estar d’acord, a una indemnització d’1,2 milions d’euros com a responsables directes de l’accident. La indemnització es va pagar mitjançant l’assegurança (300.000 euros) i la cessió d’un terreny d’una hectàrea.
Arxivat a