Pregunta-li-ho a Rajoy

El cap de llista d'ERC-RCat-CatSí a Madrid, Alfred Bosch, formularà tres preguntes al president espanyol sobre el cas Bárcenas proposades pels lectors de Nació Digital

Redacció
26 de juliol del 2013
Mariano Rajoy, durant el debat de política general espanyola.
Mariano Rajoy, durant el debat de política general espanyola. | Congrés espanyol
Mariano Rajoy, durant el debat de política general espanyola. Foto: Congrés espanyol

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, compareixerà l'1 d'agost davant dels diputats del Congrés espanyol per aclarir la seva implicació i la del seu partit en el cas de corrupció vinculat amb l'extresorer del PP Luis Bárcenas. Per intentar que el debat polític arribi al màxim de gent possible, el cap de llista d'ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, està disposat a formular-li les millors tres preguntes que d'aquí a dimarts, 30 de juliol, li enviïn els lectors de Nació Digital.

Mitjançant el següent formulari, tots els lectors que ho desitgin poden proposar una o diverses preguntes al cap de l'executiu espanyol. Fins el dimarts 30 de juliol, Nació Digital les anirà fent públiques, i Bosch valorarà quines són les tres millors per a formular a Rajoy. Així mateix, Bosch també recollirà l'opinió dels tuitaires que piulin la pregunta a @AlfredBosch amb l'etiqueta #preguntaRajoy, així com dels internautes que prefereixin deixar-li una pregunta a la seva pàgina del Facebook.

Amb aquest exercici de participació política, Bosch pretén obrir la seva tasca parlamentària a la ciutadania, fent-la partícip del que serà un dels moments clau de la legislatura espanyola.

El Grup Nació Digital es compromet a utilitzar les dades d'aquest formulari amb l'única finalitat de contactar amb els lectors que hagin formulat les preguntes triades per Bosch, per poder-los-ho notificar amb antelació. Un cop celebrada la sessió parlamentària, el fitxer quedarà en desús.

===


Primers preguntes rebudes:

  • Què té de democràtic un país que disposa d'unes lleis que contradiuen els drets universals de l'home i el tribunal internacional de l'Haia?
  • Senyor Rajoy per què no deixes que es faci el referèndum sobre la independència?
  • ¿A que se referia cuando dijo: "Todo lo que se ha publicado es falso, salvo alguna cosa" cuando viajó a Berlin el febrero?
  • Creu vostè que un partit, el seu, pressumptament i contínuament lligat a casos de corrupció en tot el territori espanyol està moralment legitimitat a impedir que Catalunya decideixi democràticament si vol seguir tenint llaços d'unió amb aquest territori?
  • A part de la Justicia, com modificaria els mecanismes governamentals disponibles per a poder fer que els partits disposesin de formes legals en les que basar els canvis per a evitar la corrupció dins els mateixos i qualsevol altre relacionat amb ells sense un excés de transparentacionisme, nepotisme, etc?