Vic ofereix un cap de setmana de cap de setmana de comerç, gastronomia i cultura

La primera edició del "Vic, Vermut & Compres" animarà els carrers de la ciutat divendres i dissabte

Redacció
25 de juliol del 2013
Presentació del \"Vic, Vermut & Compres\", amb Joan Naudó, Anna Erra i Pere Trasserra
Presentació del \"Vic, Vermut & Compres\", amb Joan Naudó, Anna Erra i Pere Trasserra
Presentació del "Vic, Vermut & Compres" amb Joan Naudó, Anna Erra i Pere Trasserra.

La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Anna Erra; el president de CentreVic, Pere Trasserra, i el president del Gremi d’Hostaleria d’Osona, Joan Naudó, han presentat el cartell i el programa del "Vic, Vermut & Compres". Es tracta d’una iniciativa comercial i de dinamització de la ciutat que enguany per primera vegada se celebrarà conjuntament amb la 14a edició de la Botiga al Carrer organitzada per CentreVic i Vic Comerç.

El divendres 26 de juliol a partir de les cinc de la tarda arrencarà una acció comercial que englobarà la tradicional Botiga al Carrer que celebren cada any els establiments de CentreVic i Vic Comerç, activitats de promoció del vermut, un mercat alimentari, inflables per a la mainada i una demostració de cocteleria. Amb aquesta iniciativa,
segons ha explicat la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Anna Erra, es pretén dinamitzar més carrers i places de Vic per tal d’aconseguir una ciutat plena i dinàmica.

El "Vic, Vermut & Compres" s’allargarà durant tota la tarda del divendres fins a les deu de la nit, i tot el dissabte des de les deu del matí fins a les deu de la nit. Pràcticament en el mateix horari però finalitzant una mica abans se celebrarà a les rambles i al carrer de Manlleu, la Botiga al Carrer de les associacions de comerciants que formen part de CentreVic i Vic Comerç, rematant la campanya de rebaixes d’estiu. Hi prendran part 80 botigues amb un total de 84 carpes.

Així ho ha explicat el president de CentreVic, Pere Trasserra, que ha volgut destacar el plus que suposa enguany per a la fira la participació del Gremi d’Hostaleria d’Osona i el binomi de comerç i gastronomia. A més, ha fet èmfasi en la importància que aquest esdeveniment té per al comerç de la ciutat i en la necessitat que es continuï apostant per aquesta mena de fires. Finalment, ha explicat que l’alta xifra de participació demostra que “amb set anys que portem organitzant aquesta fira el nostre comerç la
valora molt positivament i per això hi continua essent molt present. En alguns sectors, sobretot de moda i complements, les dues edicions els ajuden a tancar l'any amb millors xifres”.

En aquest sentit, també el president del Gremi d’Hostaleria d’Osona, Joan Naudó, ha destacat la capacitat que tenen aquesta mena d’activitats de repercutir en els calaixos dels comerciants i dels restauradors de la ciutat. A més, ha afirmat que el Gremi d’Hostaleria se suma a totes les activitats consolidades que se celebren a la comarca, com  la Botiga al Carrer de Vic, per tal de seguir avançant en la candidatura de Vic com a ciutat Unesco de la gastronomia. Finalment, ha destacat que a més de la rambla del Passeig, on també tindrà lloc un mercat alimentari amb una dotzena de parades, aquesta iniciativa de dinamització comercial desplegarà activitats a la plaça dels Màrtirs que, durant dos dies, esdevindrà la plaça del vermut, la ratafia i la cervesa.

El divendres a la tarda i el dissabte tot el dia s’hi ubicaran carpes dedicades al vermut amb la participació de diferents elaboradors catalans d’aquest producte. Serà el cas del Vermut Murcarols de la Pobla de Lillet i del Vermut Perucchi de Badalona. També hi haurà Ratafia Bosch de Sant Quirze de Besora, que presentarà una novetat molt important dins de la seva gamma de productes, i Cervesa Gruit de Castellbell i el Vilar, a més de cava, vi, diferents tipus de licors, aperitius i productes d’acompanyament habitual del vermut com són les patates, les anxoves, les olives o tot tipus de tapes. Les activitats d’aquest espai es complementaran amb la presència d’un cocteler que oferirà demostracions, degustacions i espectacle durant tota la jornada, i amb els concerts d’ArtDePas i de la coral Europa canta.

A la plaça dels Màrtirs també hi haurà lloc per a la diversió de la mainada ja que s’hi ubicaran diferents inflables. A l’estand de Vermut Murcarols s’hi trobaran músics acordionistes que oferiran música tradicional. Tot plegat es portarà a terme amb la complicitat dels diferents bars i terrasses de la ciutat, començant per les de la Plaça
Major, la rambla del Passeig, la plaça dels Màrtirs i el Remei-Estadi que propiciaran que durant els dos dies de celebració de la fira els seus clients facin el vermut. A les terrasses adherides al "Vic, Vermut & Compres", a més, els visitants podran seurehi
a fer tertúlia i menjar o beure el que vulguin, encara que no ho hagin demanat al mateix establiment.

Anna Erra ha estat l’encarregada de tancar l’acte de presentació tot agraïnt el suport de la Diputació de Barcelona al comerç de Vic i opinant que "quan es treballa en equip, com en aquesta ocasió, tot funciona millor". Per acabar, s’ha brindat amb Ratafia24, una ratafia molt apropiada per fer el vermut i proposada com a gran novetat per part de l’empresa Destil·leries Bosch de Sant Quirze de Besora, que la presentarà en exclusiva a la seva carpa situada a la Plaça dels Màrtirs aquest divendres i dissabte.

La iniciativa del "Vic, Vermut & Compres" està impulsada per Vic Comerç, el Gremi d’Hostaleria d’Osona, la Fundació Osona Gastronomia i l’Àrea de Comerç de l’Ajuntament de Vic amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Arxivat a