El GDT torna a denunciar l'impacte dels purins

Convoca l'acte "Les fonts medicinals", aquest divendres a Manlleu

Redacció
25 de juliol del 2013
El Grup de Defensa del Ter (GDT) creu que la problemàtica dels purins subsisteix a Osona. Ho corroboren noves dades amb les que informa que està treballant. Per tot això, l'històric grup  vol tornar a cridar l'atenció i la conscienciació sobre aquest problema i ha convocat una acció reivindicativa, sota el lema "Les fonts medicinals",  aquest divendres, dia 26 (a les 19 h), a la font de la Mare de Déu, de Manlleu.

Comunicat

Els nostres aqüífers vessen de purins, però aquests no vénen sols; la ramaderia intensiva obliga a mantenir els animals medicats en una mena de malaltia crònica subclínica i controlada. Una part d'aquets antibiòtics s'elimina via orina i acaba arribant a les aigües, com demostren recents estudis.

Un dels efectes col·laterals de la contaminació dels nostres aqüífers per purins és la presència d'antibiòtics d'origen veterinari. Com demostren diversos estudis de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua hi ha una correlació entre la quantitat de nitrats a les fonts i la presència d'antibiòtics a la Plana de Vic. Aquestes anàlisis no són molt recurrents, perquè no existeix cap normativa a nivell europeu que estableixi límits de concentració d'antibiòtics en cap dels diferents compatiments mediambientals.

Des del Grup de Defensa del Ter volem denunciar aquests fets, i la pèrdua de les nostres fonts i pous. Per això estem reprenent la problemàtica dels purins: aquests darrers anys han aparegut noves dades i circumstàncies que ens reafirmen en la necessitat de reduir la cabana porcina per aturar el deteriorament del nostre territori i la desaparició de la pagesia. Dins la nostra tradició irònica – reivindicativa estem preparant l'acte “Les fonts medicinals"” per aquest  divendres, dia 26, a les 19 h a la Font de la Mare de Déu de Manlleu.

> Veure ubicació de la Font de la Mare de Déu: https://maps.google.es/maps/ms?msa=0&msid=217689173890063349730.0004e22a71b0fd4010d87
Arxivat a