La JNC lliura el Premi Compromís 2013 al Club Patí Voltregà femení

"Són un exemple de constància, persistència i treball en equip", assenyala Joel Reguant

Redacció
23 de juliol del 2013
Les guardonades amb el premi Compromís.
Les guardonades amb el premi Compromís.
Les guardonades amb el premi Compromís.

La Joventut Nacionalista de Catalunya d'Osona–El Lluçanès va fer entrega aquest passat divendres 19 de juliol del Premi Compromís a l’equip femení del Club Patí Voltregà, en un acte celebrat a la seu comarcal de CDC de Vic. Aquest premi és un reconeixement que la JNC atorga anualment a un grup, persona o entitat per la seva implicació en el territori.

Joel Reguant, cap comarcal de la JNC va explicar que aquest any havien decidit premiar al Club Patí Voltregà femení perquè "són un exemple de constància, persistència i treball en equip, valors dels quals es sent molt a parlar, però no sempre es posen en pràctiaca, i perquè porten el nom de Osona arreu d’Europa, d’on actualment en són les campiones. És gràcies a equips com el Voltregà que fan que l’hoquei i la comarca d’Osona siguin més coneguts, un motiu més que les fa mereixedores d’aquest premi."

Per la seva part, Carla Giudici, capitana de l’equip, va rebre el premi Compromís donant les gràcies a la JNC pel premi, i remarcant que "es tracta d’un premi col·lectiu, que s’atorga a tot un grup, i sense el qual no seria possible aixecar cap trofeu ni rebre cap tipus de reconeixement. Va agrair reconeixements com aquest fan que anar a entrenar entre setmana, i disputar partits cada cap de setmana tingui un sentit més enllà de l’esportiu, i que ajuden també a que l’hoquei no sigui un esport minoritari. Giudici va subratllar també el fet que es premiï a un equip femení, que no sempre són igual de reconeguts que els masculins, i que premis així ajuden a l’esport femení."

Finalment, la presidenta de la JNC, Marta Pascal, va agrair a les jugadores, l’entrenador i el president del CP Voltregà la seva assistència a l’acte, i els mèrits esportius que han estat fent durant tots aquesta anys. Pascal va subratllar que "arribar a ser campiones d’Europa no és flor d’un dia, i que darrere de cada trofeu hi ha un treball previ, constant, molt important."

Marta Pascal, la primera presidenta en la història de la JNC, va reconèixer la importància de l’esport femení i de les dones en la societat actual, quelcom que potser ara es veu amb certa normalitat però que no sempre ha estat així. Alhora que va demanar a tots els presents que siguin més forts i valents que mai per fer front a la situació actual que viu el país, i va demanar a tots que es sumessin a fer pinya al camí que ens ha de portar a l’estat propi.