Marta Garcia revalida la victòria a l'Olla de Núria de la UE Vic

La vigatana Laia Andreu, tercera en una prova que ha guanyat Marc Pinsach en homes | L'ANC ha rebut els corredors a Núria amb una pluja d'estelades

Arnau Urgell
21 de juliol del 2013
Marta Garcia ha repetit victòria a l'Olla de Núria.
Marta Garcia ha repetit victòria a l'Olla de Núria. | Toni Anguera
Marta Garcia (segona per la dreta) a punt de coronar el Puigmal. Foto: Pep Ubach/Corriolsdellum.com


L'osonenca Marta Garcia (CE Calldetenes) ha revalidat la victòria a l' Olla de Núria, una de les curses de muntanya amb més pedigrí del país, que s'ha disputat aquest diumenge amb la participació de 650 atles que, un any més, havien esgotat les inscripcions amb pocs minuts. La setena edició de la prova s'ha pogut seguir per primera vegada en directe per Internet gràcies a diverses càmeres instal·lades en els punts més emblemàtics.

Garcia ha arribat a la meta amb un temps de 3 hores i 36 segons. Ho ha fet amb un mínim marge de nou segons respecte la gironina Tina Bes mentre que la vigatana Laia Andreu ha completat el podi a poc més de tres minuts i mig de la guanyadora. La galesa Lauren Jeska, que ha encapaçalat la prova durant el primer tram, ha acabat finalment en quarta posició.

Si Marta Garcia ha revalidat la victòria assolida el 2012 en categoria femenina també ho ha fet en homes el cassanenc Marc Pinsach. El podi masculí l'han completat el manresà Agustí Roc i el banyolí Nil Cardona. Els millors osonencs han estat Xevi Vidal (8è), Gabriel Crosas (9è) i Francesc Freixer (10è).

L'Olla de Núria més independentista

L'Olla de Núria sempre s'ha caracteritzat per un elevant component sobiranista. Enguany, les reivindicacions independentistes han començat amb la lectura d'un manifest elaborat per l'Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. A més, l’ANC ha instal·lat una parada informativa i de venda de marxandatge per tal de promoure la Via Catalana. L’acció més vistosa ha estat una "pluja d’estelades": els corredors que han volgut han creuat la línia d’arribada onejant una bandera independentista gràcies a la col·laboració de diversos voluntaris que els hi cedien a pocs metres de la meta.
 

Més informació a ElRipollès.info

Classificacions de l'Olla de Núria 2013 (pdf)
 

 


Marta Garcia ha repetit victòria a l'Olla de Núria. Foto: Toni Anguera