Els treballs de reparació del túnel de Sau duraran dos mesos i es faran de nit

L’Ajuntament havia sol·licitat que les obres fossin nocturnes

per Pere Pratdesaba, Vilanova de Sau | 19 de juliol de 2013 a les 16:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un operari, donant pas alternatiu, fa uns dies. Foto: Osona.com

A partir de dimarts vinent i durant dos mesos, la Diputació de Barcelona durà a terme treballs de reparació i consolidació del túnel de la Mina, al terme municipal de Sant Sadurní d'Osormort. En aquest període, es tallarà al trànsit la carretera de Vic a Vilanova de Sau (N-141d) en la zona del túnel (pk 8), entre les 23 i les 7 hores, per tal de garantir la seguretat dels usuaris. Durant aquestes hores es desviarà provisionalment el pas de vehicles.


La mesura satisfà l’Ajuntament, que havia demanat que les obres, que coincideixen amb tota la temporada d’estiu, es fessin de nit. El túnel, situat entre Folgueroles i Vilanova de Sau, és la principal via d’accés en aquesta darrera població.  

Així, durant el dia es podrà circular pel túnel amb normalitat. Serà a la nit quan els turismes hauran de fer ús de la ruta alternativa, per on no podran circular, però, els vehicles pesants ni els autobusos. Els treballs, que es faran en horari nocturn per minimitzar l'afectació, es duen a terme després que el 3 de juliol passat s'hi va desprendre part de la volta de roca natural del túnel, on un cotxe va patir un accident, i per evitar que s'hi produeixin nous despreniments, ja que la geologia d'aquest element és similar en tota la seva llargada.


El desviament provisional es farà pel camí existent entre el PK 8+040 i el 10+450 de la carretera. A més de la senyalització de l'obra, d'acord amb la normativa, se senyalitzarà aquest desviament amb dos cartells fletxa. A més, està previst de col·locar dos cartells informatius en la zona de les Viles, propera a l'eix transversal (PK 3+600), i en la sortida de Folgueroles en direcció a Sau (PK 5+300).

L'objectiu de l'obra és reparar i estabilitzar la part interior del túnel en la zona que no està revestida, a diferència de les dues boques, que estan recobertes de formigó. Els treballs consistiran a sanejar-ne les parets laterals i la volta, en aquesta zona no revestida, eliminant-hi els elements inestables. S'hi estendrà una primera capa de formigó projectada; després es durà a terme l'ancoratge de perns a la roca sana i la col·locació de malla electrosoldada. I finalment es recobrirà amb una darrera capa de formigó.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació