1 de 10

Vic incorpora el sistema de leds a les òptiques dels semàfors

Aquesta inversió suposa un estalvi energètic valorat en 10.500 euros anuals

per Redacció Osona.com, 10 de juliol de 2013 a les 15:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Vic s’ha proposat canviar totes les òptiques convencionals dels semàfors per òptiques de leds. La ciutat disposa de 727 òptiques.

Una primera fase, realitzada al llarg de l’any 2009, va consistir en substituir la part d’òptiques adreçada als vehicles. Aquesta va comptar amb una subvenció provinent de IDAE (Instituto para la diversificación y ahorro de la energia del ministeri d’Indústria, Energia i Turisme) que va consistir en proporcionar el material.


Durant aquests mesos de juliol i agost el projecte es troba en la segona i última fase, la qual implica en canviar totes les òptiques restants i, en aquest cas, les que es dirigeixen als vianants. En concret, estem parlant d’un total de 225 òptiques (216 de vianants -verd/vermell- i nou de vehicles –indicades amb fletxes verdes, taronges i vermelles-).  

L’import total d’aquesta darrera inversió ha estat de 18.900 euros i l’estalvi d’energia que s’aconsegueix està quantificat amb més de 10.500 euros anuals. En aquesta línia, doncs, segons el regidor de Serveis, Toni Serrat, “amb dos anys la inversió inicial ja estarà amortitzada”.


Amb aquesta acció, l’Ajuntament de Vic, a través de l’empresa de gestió energètica MinsVic, adquireix el compromís de continuar treballant “amb l’objectiu de ser cada vegada més sostenibles tant a nivell ambiental com a nivell econòmic”, segons manifesta el regidor Serrat.

 

Participació