Una prova pilot farà arribar la fibra òptica a 500 famílies de Vic

L’Ajuntament inicia el desplegament de la xarxa, que haurà de comptar amb la complicitat d’empreses del sector

Redacció Osona.com
10 de juliol del 2013
L’Ajuntament de Vic aposta per la banda ampla i busca la complementació amb altres empreses del sector per tal de poder fer arribar la fibra òptica a la ciutadania. Així ho va explicar ahir el regidor de Serveis, Toni Serrat, en una roda de premsa que es va oferir aquest dimarts a l’espai VIT, per tal d’explicar el procés de desplegament del servei.

Durant el mes de juny i juliol, en el marc d’una prova pilot i amb la col·laboració de l'empresa GIT-VIC, es desplegarà una xarxa de fibra òptica a 500 usuaris potencials. Aquesta zona avarca el c/de les Flors, el Doctor Junyent, Part de l'Av. dels Catalans, alguna finca del Mossèn Godayol, c/Ramon de Terrades i c/  dels Vilabella (veure plànol adjunt) i tot seguit seran els operadors finals que oferiran el servei final a l’usuari.

Serrat va recordar que actualment la ciutat de Vic té 21 Km de fibra òptica ja instal·lada, que dóna servei als 13 edificis municipals i que té la voluntat de donar servei a la resta de dependències amb servei públic com poden ser centres hospitalaris o centres educatius. A la vegada, cal destacar que Vic compta amb 44 km de canalitzacions ja fetes, però estan pendents d’instal·lar-hi  fibra òptica. Precisament aquesta fase és la que correspon a altres empreses del sector de telecomunicacions, segons va matisar el regidor, que a la vegada, va aprofitar per animar a tothom a ser-hi i participar-hi.

La roda de premsa va comptar amb Pere Antentas, un emprenedor de la ciutat que, sota l’empresa GIT- Vic (Gestió d’Infraestructures de Telecomunicacions de Vic), ha vist la possibilitat de negoci fent arribar la fibra òptica a llars, comerços i empreses de la capital d'Osona.

GIT-VIC es caracteritza per portar la fibra òptica de forma gratuïta fins a totes les finques on dóna cobertura. Un cop instal·lada la fibra i l’electrònica necessària per gestionar el tràfic de la xarxa, GIT-VIC la posa a la disposició d'operadors de serveis de telecomunicacions finalistes perquè la puguin explotar comercialment pagant un lloguer a GIT-VIC. En altres paraules i tal com ha detallat l’emprenedor, es tracta de posar "l'autopista" i tot seguit la lloga als operadors finalistes.
Arxivat a