La primera Nit de Botigues fa bullir Torelló

Concerts, passarel·les, dj, tastets, tallers i descomptes, algunes de les propostes

Redacció Osona.com
08 de juliol del 2013
Torelló va celebrar, el passat dissabte, la primera edició de la Nit de Botigues.
Torelló va celebrar, el passat dissabte, la primera edició de la Nit de Botigues. | Adrià Costa
Torelló va celebrar, el passat dissabte, la primera edició de la Nit de Botigues. Foto: Adrià Costa

El passat dissabte, 6 de juliol, Torelló va celebrar la primera edició de la Nit de Botigues, amb l'objectiu de dinamitzar el comerç del municipi i en la que si van implicar una vuitantena de botigues i comerços. La iniciativa va començar a les 9 del vespre i es va allargar fins a mitjanit, i va comptar amb tot un seguit d’activitats i sorpreses en forma de concerts, passarel·les, dj, tastets, tallers, descomptes...

El temps va acompanyar i la proposta va omplir de gom a gom el centre del municipi, amb una gran afluència de visitants. La Nit de Botigues proposava un circuit comercial pel nucli antic, des dels carrers Sant Miquel i Estudis fins la plaça Nova i el seu entorn. En total, més de vuitanta comerços van obrir les portes fins a mitjanit, alguns en locals propis, d’altres en locals buits, cedits pels seus propietaris per a l’ocasió. D’aquesta manera, tots els comerços del municipi, fins i tot els de barris allunyats del centre, van tenir l’oportunitat de participar-hi. A més, la temàtica dels anys 60 va relligar tota l’oferta, amb ambientació als carrers i un gran envelat a la plaça Nova on es va fer el fi de festa amb l’actuació de The Other Beatles.

Actuacions, dj, models, tastos, són algunes de les sorpreses que els visitants van poder descobrir a mesura que anaven fent el recorregut i entrant a cada botiga. Per poder passejar amb comoditat es va establir un seguit de restriccions circulatòries per als cotxes i la majoria de carrers del centre van quedar tallats al trànsit. A més, es sortejarà un cap de setmana al parador d’Aiguablava, a Begur. En el decurs de la vetllada, es va fer el sorteig de la campanya “Barris Antics, molt per descobrir, molt per oferir”, nou paneres amb més de 4.400 euros en premis, en una campanya conjunta a nivell de Catalunya, emmarcada en el Pla de Barris.

Les activitats complementàries de la Nit de Botigues van començar a les 8 del vespre, amb una trobada d’imatgeria popular a la plaça Nova, mentre que a les 9, Geronimo Stilton en persona va signar llibres a la Llibreria Xicoy. També es va fer una gimcana infantil a la plaça Vella i voltants i es va pintar un grafit al carrer del Pont. Al llarg de la nit, a la plaça de la Vila, l’Olla dels Experiments va oferir un maridatge gastromusical, amb productes de la terra i vins del Priorat.

L'organització de la Nit de Botigues va a càrrec de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament, l’Agrupació de Comerciants de Torelló i el conjunt de botiguers del municipi i el Pla de Barris del Nucli Antic, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat.

Més informació




Torelló va celebrar, el passat dissabte, la primera edició de la Nit de Botigues. Foto: Adrià Costa
Arxivat a