Ensenyament obliga la Sínia de Vic i l'escola de Gurb a retirar les estelades

Ciutadans ha entrat una petició al Parlament al·legant que la bandera era il·legal

Pere Pratdesaba
03 de juliol del 2013
CEIP Les Escoles de Gurb, aquest dimecres al migdia, sense l'estelada. Foto: Adrià Costa

L’institut-escola Sant Jordi de Navàs (Bages), la Sínia de Vic i el CEIP les Escoles de Gurb van retirar ahir les estelades que penjaven als seus centres, a instàncies del Departament d’Ensenyament, segons han explicat a Osona.com fonts de l’Ajuntament de Gurb. “Segons la llei de banderes, l’exhibició de l’estelada en un centre públic no és legal”, han apuntat aquestes fonts. A Navàs, segons explica ManresaInfo.cat , el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament va trucar al centre dient que les estelades havien de desaparèixer "avui mateix".

Fa uns dies, el partit Ciutadans (C’s) va denunciar que els tres centres tenien penjada l’estelada de manera il·legal i va presentar una proposta al Parlament per tal que les obliguessin a treure.

El tema s’ha debatut avui al Parlament i ha derivat cap a una batussa dialèctica entre la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i els diputats de C’s i del PP.

 
Vídeo del debat al Parlament

El patí de l'escola la Sínia de Vic, aquest matí, on ja no hi havia l'estelada. Foto: Josep M. Costa

L'estelada presideix l'entrada de l'Escola Bressol La Quitxalla de Gurb, a pocs metres del CEIP Les Escoles, on s'ha hagut de retirar. Foto: Adrià Costa
Arxivat a