L'homenatge a Guillem Agulló a Vic es converteix en una crida contra el feixisme

La CUP organitza un acte senzill al carrer que la ciutat ha dedicat al jove de Maulets assassinat

Redacció Osona.com
01 de juliol del 2013
Diversos regidors de l'Ajuntament de Vic van participar a l'acte dedicat a Guillem Agulló Foto: Joan Parera

La CUP va organitzar el passat divendres, 28 de juny, a Vic un acte d’homenatge i d’inauguració del passatge de Guillem Agulló i Salvador, el jove independentista i militant de Maulets nascut a Burjassot l’any 1974 i assassinat a mans de l’ultradreta espanyola l’onze d’abril de 1993, a Montanejos.

En un acte senzill i molt emotiu es va recordar la figura de Guillem Agulló, tot posant l’accent en la impunitat policial i judicial en la qual s’ha mogut la violència de l’ultradreta espanyola. “El cas d’en Guillem n’és un bon exemple, amb un sol condemnat que només va complir quatre dels 14 anys de presó i l’absolució de la resta del grup participant de l’agressió”, diuen des de la CUP.

A l'inici de l'acte es va fer un minut de silenci com a mostra de dol per la mort de la regidora de la CUP de Sant Salvador de Guardiola Èlia Badia, succeïda el mateix dia de l'homenatge. També per aquest motiu, la bandera estelada que presidia l'escenari lluïa un crespó negre.

El militant d’Arran, Guillem Rovira, el diputat de la CUP-AE al Parlament de Catalunya, David Fernàndez, i els pares de Guillem Agulló, van ser els encarregats de fer els parlaments, en els quals es va reivindicar la necessitat de fer present la memòria del passat per combatre “la immundícia feixista d’avui en dia”, diuen des de la CUP, en una nota. “Contra el feixisme, memòria, i contra la impunitat policial i judicial, democràcia”, afegeixen.

A l’acte hi va assistir un centenar llarg de persones, entre les que hi havia representants de diverses formacions del consistori vigatà. Així, a més dels de la CUP, també hi havia regidors d’ERC, ICV, PSC i SI, com Joan Ballana, Xavier Tornafoch, Mari Moyano i Iban Lapeira.

L’acte es va completar amb els balls dels Segadors de la Plana i una petita actuació de teatre La Palangana.

El ple de l’Ajuntament de Vic del passat 3 de juny va aprovar que la ciutat dediqués un espai públic a la memòria de Guillem Agulló. La proposta es va aprovar amb el suport de tots els partits del consistori, fins i tot PxC i va arribar després de la polèmica que va generar en el ple previ , on es va tombar la moció que havia presentat la CUP, al·legant defectes de forma.

Cartell de l’acte

Arxivat a