Vilanova de Sau engega els actes de commemoració dels 50 anys de la presa

L’acte institucional marca el tret de sortida d’una celebració que s’allargarà fins a l’abril de 2014

Redacció Osona.com
28 de juny del 2013
Acte institucional de presentació de la commemoració dels 50 anys del pantà de Sau. Foto: Osona.com

L’Ajuntament de Vilanova de Sau i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han donat avui el tret de sortida dels actes de celebració del 50è aniversari de la construcció de la presa de Sau, unes obres que van finalitzar l’any 1963. L’acte ha tingut lloc a les 12 del migdia a l’edifici del Mirador de la Presa, i ha inclòs la inauguració i visita a l’exposició sobre els 50 anys del pantà, l’homenatge al senyor Llansó, darrer enginyer de la presa, un piscolabis i una visita a la presa.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, i l’alcalde de Vilanova de Sau, Joan Riera, acompanyats pel director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, entre d’altres autoritats.
 
L’ACA organitzarà properament una sèrie de visites a l’interior de la presa, on tècnics explicaran el seu funcionament. D’altra banda, també és previst que es dugui a terme a curt termini a l’auditori de l’Ajuntament de Vilanova de Sau una jornada tècnica per explicar com es fa la gestió dels embassaments del sistema Ter (Sau i Susqueda) per tal d’optimitzar al màxim les reserves d’aigua i alhora evitar riscos aigües avall.
Finalment, l’Agència Catalana de l’Aigua ha cedit fotografies històriques de la presa, des de la seva construcció fins l’actualitat. En aquest sentit, també es cedeix temporalment les instal·lacions del mirador perquè l’Ajuntament pugui  habilitar plafons, vídeos, així com fer una exposició de fotografies.

La celebració dels 50 anys del pantà de Sau s’allargarà fins a l’any que ve, amb propostes a Vilanova de Sau que van des d’exposicions i visites guiades fins a exposicions i actes populars, com una arrossada. També  hi ha programat un concert de Pep Sala.

Dossier de premsa (PDF)

 

La presa de Sau. Foto: Generailtat de Catalunya