David Fernàndez serà avui a l'homenatge a Guillem Agulló a Vic

A l'acte, organitzat per la CUP, també hi haurà el pare del jove assassinat

Redacció Osona.com
28 de juny del 2013
La CUP farà avui, divendres 28 de juny, un homenatge a Guillem Agulló, al carrer que li ha dedicat la ciutat des de fa uns dies, un petit passatge que va del carrer de Sant Pere a la plaça Santa Cecília, que està al costat del teatre de l'Orfeó. L'acte començarà a les 7 de la tarda.

L'homenatge tindrà les intervencions de Guillem Rovira, militant d'Arran; David Fernàndez, portaveu de la CUP-AE al Parlament; i Guillem Agulló, pare del jove assassinat. També hi haurà una actuació musical i un ball dels Segadors de la plana.

El ple de l’Ajuntament de Vic del passat 3 de juny va aprovar que la ciutat dediqués un espai públic a la memòria de Guillem Agulló. La proposta es va aprovar amb el suport de tots els partits del consistori, fins i tot PxC i va arribar després de la polèmica que va generar en el ple previ, on es va tombar la moció que havia presentat la CUP, al·legant defectes de forma.

Guillem Agulló, nascut a Burjassot i jove militant de Maulets, va ser assassinat l’11 d’abril de 1993 a mans d’un grup feixista. Una ganivetada va ser la causa de la mort del jove, que encara ara segueix present. L’assassí confés del crim, Pedro Cuevas, va complir només quatre dels 14 anys a presó pels quals se’l va condemnar. Anys més tard, al 2007, l’autor dels fets es va presentar a les eleccions municipals de Xiva com a número quatre de les llistes del partit d’ultradreta Alianza Nacional.

Cartell de l’acte