La bandera de l'arc de Sant Martí oneja per primer cop a l'Ajuntament de Vic

Dia Internacional de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals | Torelló, Seva, Sant Pere de Torelló i Centelles també han penjat la insígnia

Redacció Osona.com
28 de juny del 2013
La bandera de l'arc de Sant Martí penjada al balcó de l'Ajuntament de Vic, al costat de l'estelada.
La bandera de l'arc de Sant Martí penjada al balcó de l'Ajuntament de Vic, al costat de l'estelada. | Adrià Costa
La bandera de l'arc de Sant Martí penjada al balcó de l'Ajuntament de Vic, al costat de l'estelada. Foto: Adrià Costa

Avui divendres, 28 de juny, es commemoren els fets de Stonewall, una revolució popular per defensar els drets dels homes i dones homosexuals, bisexuals i transsexuals. Tot va començar en un bar de Nova York després d'una batuda injustificada. “Quaranta-quatre anys desprès s'ha recorregut molt camí però encara hi ha molta feina per aconseguir la igualtat social, per això hem demanat a diversos ajuntaments d'Osona i Catalunya Central que pengin la bandera LGTB en suport al col·lectiu”, expliquen des de l’ associació LGTB Talcomsom .

Els ajuntaments que s'han adherit aquest any són Centelles, Sant Pere de Torelló, Seva, Solsona i Vic, on la bandera ja ha onejat al llarg de tot el dia a les seves seus centrals. Cal destacar el cas de la capital d’Osona, que l'ha penjada a l’edifici consistorial per primera vegada (sempre l'havia posat en edificis secundaris).  A més oneja a Berga i Torelló, que l'han penjada per iniciativa pròpia.

Altres llocs on està present són a Can Puget de Manlleu, les regidories de Benestar i Família i Cultura i Ciutadania de Vic, als centres cívics de Can Pau Raba, Habitatges Montseny, La Guixa, Santa Anna i Serra de Sanferm de Vic. ICV i CCOO també s'han adherit a la iniciativa i l'han penjada a la seva seu.

La bandera de l'arc de Sant Martí, a la Casa de la Vila de Torelló. Foto: Ajuntament de Torelló