Sant Quirze de Besora també deixarà de pagar els impostos a l'Estat

El ple aprova per unanimitat la sobirania fiscal

Redacció Osona.com
27 de juny del 2013
El ple de l'Ajuntament de Sant Quirze de Besora va aprovar el passat dimarts per unanimitat la moció per a l'exercici de la sobirania fiscal, de la mateixa manera que ja han fet altres poblacions de la comarca, com Vic, Tavèrnoles, Sant Pere de Torelló, Seva o Torelló. Així, el consistori tributarà l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària de Catalunya i no pas a l'Agència Tributària Espanyola, com s'havia fet fins ara. Aquesta mesura té un caràcter simbòlic, ja que la Generalitat traspassarà els impostos a l'Estat al cap de quatre dies, i alhora pràctic, per tal d'anar construint les estructures d'estat d'una futura Catalunya independent.

La moció presentada a Sant Quirze de Besora es va consensuar amb anterioritat al ple entre els dos grups del consistori (CiU i ERC-AM).

L'Ajuntament encara no té decidit quan deixarà de pagar els impostos. "Ara ho remetrem a l'Associació de Municipis per la Independència perquè estableixi un calendari conjunt amb altres ajuntaments", ha explicat a Osona.com l'alcaldessa Rosa Vestit (CiU).