Una model vigatana denuncia un boicot des de Catalunya per representar Espanya

Judit Benavente ha arribat a la final del concurs de bellesa Miss Facebook Univers

Redacció Osona.com
27 de juny del 2013
Judit Benavente
Judit Benavente | Pedro Rodriguez
Judit Benavente

Judit Benavente, de 22 anys, veïna de Santa Coloma de Farners i nascuda a Vic, va ser coronada com  Miss Facebook Espanya 2012, el passat mes de juliol, entre centenars d'usuaris que la van votar com la més guapa de la xarxa. La jove participa ara en el concurs Miss Facebook Univers, on competeix amb 108 candidats de diferents països. Després d'unes eliminatòries, la model ha arribat a la ronda final, amb només sis participants. La guanyadora es coneixerà el proper 6 de juliol.

Precisament, en aquest moment, un mitjà espanyol ha denunciat avui una campanya contra la model des de sectors nacionalistes catalans per representar Espanya  i “trair la seva pàtria”. La model, en declaracions a Osona.com, ha confirmat les crítiques, que han sorgit de manera espontània a les xarxes socials, sense cap instigador concret.

“No entenc perquè en certàmens d’esports o de bellesa s’hi barreja la política”, diu Benavente. “És una manca de respecte. Alguns prefereixen votar a la candidata de Sant Thomas and Prince abans que l'espanyola, perquè no escrius en català”, afegeix.

La model no descarta valorar la campanya des d’una perspectiva política tot i que, en principi, amb un argument que sembla contradictori. “Dividits sempre serem més dèbils”, defensa. Tot i això, assegura que si hagués pogut competir per Catalunya ho hagués fet: “Clar, jo sóc catalana”.

La campanya, però, està tenint l’efecte contrari i s’està votant massivament a la model vigatana, fins al punt que s’ha col·locat en primera posició del certamen, a les darreres hores. “Agraeixo a tota la gent que avui m’ha donat el seu suport”, apunta.

Les votacions es poden fer al Facebook del concurs





  Judit Benavente Foto: Pedro Rodriguez  
Arxivat a