Calldetenes corona els campions de la Copa Osona Osona de Trial

La prova ha comptat amb més de 120 ciclistes

Redacció Osona.com
25 de juny del 2013
Un dels particiopants a la prova d'el passat diumenge a Calldetenes.
Un dels particiopants a la prova d'el passat diumenge a Calldetenes. | Adrià Costa
Un dels particiopants a la prova d'el passat diumenge a Calldetenes. Foto: Adrià Costa

El circuit de trial de Calldetenes ha acollit aquest diumenge, 23 de juny, la final de la 14a edició de la Copa Osona de Trial. La prova ha comptat amb més de 120 esportistes.

El trial de Calldetenes ha estat guanyat pel barceloní Joan Figueras, que ha finalitzat amb un total de 16 punts i ha mantingut un frec a frec amb el maresmenc Sergi Llongueras, ja que ambdós han finalitzat la primera volta amb 11 punts. El local Eloi Paré ho feia amb 12, Carlos Sazatornil de Matadepera amb 14 i Pol Tarrés de Cabrils amb 15; fet pel qual es preveia una segona volta decisiva.

La segona volta per Figueras ha estat gairebé impecable i un únic cinc comès a la zona 3 no li ha impedit fer-se amb la victòria. Llongueras ha finalitzat amb 7 i Paré amb 8 i ambdós l’han acompanyat al podi. Tarrés ha ascendit fins la quarta posició.

A la general final els tres primers classificats ha estat Bernat Seuba, Sergi Llongueras i Pol Tarrés.

Eloi Palau de Viladrau ha finalitzat en la primer posició amb només 6 punts a la categoria cadet, per davant de Ferran Serra de Cardedeu amb 16 i de Marc Novoa de Premià de Dalt amb 20. La incògnita en aquesta categoria estava en saber el resultat a la general final, ja que Domènec Lladó, líder provisional, no defensaria el liderat degut a la malaurada fractura de tíbia. La victòria de Palau li ha permès ascendir fins la primera posició a la general, essent el segon lloc per a Serra i el tercer per a Lladó.

A la categoria d’infantils, victòria de Gerard Trueba d’Abrera amb 14 punts. Toni Guillén de Sant Feliu de Codines i Albert Rodrigo de la Massana han estat segon i tercer respectivament. Pel que fa a la classificació final, Guillén ha estat el guanyador seguit de Trueba i de Pol Dolz (quart a Calldetenes). Destacar la quarta posició final de Carla Caballé de Viladecaballs.

Poques sorpreses a la categoria d’open taronja, on Daniel Lozano de Sant Joan de Vilatorrada, guanyador matemàtic, s’ha fet amb la victòria seguit de Lua Vizcaíno de Barcelona i de Roger Lladó de Monistrol de Montserrat. A la general final, Vizcaíno i Lladó han intercanviat posicions.

Alba Hidalgo de Sant Andreu de Llavaneres ha guanyat la prova i ha finalitzat segona a la general final. Arnau Forns (segon a Calldetenes) ha estat el guanyador final. Oriol Llavina de Sant Antoni de Vilamajor ha tancat el podi de la general.

El segon lloc a Calldetenes d’Adrià Barbero de Santa Eulàlia de Riuprimer en nivell blau no l’ha impedit obtenir la victòria final. Marc Codina de Calldetenes ha estat el guanyador de la prova i ha finalitzat segon a la general. Pol Cubinsà de Gironella, setè a Calldetenes, ha ocupat la tercera posició.

Cristofer Iglésias de Taradell en nivell verd ha estat el guanyador de la prova i ha finalitzat segon a la general. Lluc Plans de Barcelona (segon a Calldetenes) ha estat el guanyador final mentre que Àlex Fernàndez d’Argentona ha estat el tercer classificat.

Alan Rovira de Castellar del Vallès en alevins arribava a Calldetenes com a guanyador final i per decidir hi havia la segona i tercera posició. Rovira també ha estat el guanyador absolut, esdevenint el participant amb menys punts fets en tota la Copa Osona. Arnau Crespo de Sant Iscle de Vallalta i Martí Yélamos de Sant Antoni de Vilamajor han acabat la prova segon i tercer respectivament. A la general final han intercanviat les posicions.

Un triple empat a 2 punts al capdavant de la categoria de principiants s’ha acabat decidint pel més ràpid en finalitzar les deu zones de la competició i que ha estat a favor de l’andorrà Gaudi Vall (segon a la general final) seguit per Gerard Lladó d’Argentona (guanyador final) i de Martí Prat de Roda de Ter (5è a la general final). Joel Llavina de Sant Antoni de Vilamajor (6è a Calldetenes) ha estat tercer a la general final. Maria Bofill de Taradell ha estat la millor noia classificada.

A les categories dels benjamins s’ha produït un nou empat, però en aquest cas han estat els quatre primers i tots ells sense cap penalització. El més ràpid ha estat Martí Rusiñol de Prats de Lluçanès seguit de Marçal Mestres de Caldes de Montbui (tercer a la general) i de Jordi Povedano de Taradell (guanyador final). L’andorrà Hugo Orgaz (cinquè a Calldetenes) ha estat el segon classificat a la general final. Laia Esquís d’Òrrius ha estat la millor noia classificada.

Finalment, a la categoria de prebenjamins Quim Paris de Jorba, Arnau Ricart de Taradell i Poldo Sillue de Mequinenza han ocupat el podi de Calldetenes. A la general final Ricart ha estat el guanyador seguit de Sillue i de Miquel Alarcón de Martorelles (cinquè a Calldetenes). Alba Riera de Vic ha estat la millor noia classificada.

Un total de sis esportistes locals hi han pres part: Lluc i Gil Jubany, Carles Espona, Marc Codina, Albert Puigrefagut i Eloi Paré.

Calldetenes ha acollit el lliurament de premis de la catorzena edició de la Copa Osona. A l'acte hi han assistit l'alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, el president de la Unió Ciclista Vic, Joan Torras, i Miquel Vendrell, en representació de Kronos Espanya.

Classificació de la prova de Calldetenes

Classificacions generals finals

-------------------------------------------

Galeries de fotos de la Copa Osona Trial:

2013
- Calldetenes (Adrià Costa)
- Les Masies de Roda (Josep M. Costa)

2012
- Calldetenes (Adrià Costa)
- Tona (Josep M. Costa)
- Taradell (Xevi Mas)

2010
- Taradell (Xevi Mas)